Görüş Bildir

Telefonla dolandırıcılık yapan şüpheli kadınlar yakalandı

Aydın'da, bir süre önce cep telefonundan ulaştıklarıbir kadını, kendilerini savcı olarak tanıttıktan sonra korkutarak para ve ziynet eşyalarını dolandırdıkları öne sürülen 2şüpheli,aynı kadını ikinci kez dolandırmak isteyince polis tarafından yakalandı.

Telefonla dolandırıcılık yapan şüpheli kadınlar yakalandı

Kurtuluş Mahallesi'nde yaşayan 63 yaşındaki Saadet Muki'ye geçen çarşamba günü cep telefonuyla ulaşan bir kişi, kendisini savcı olarak tanıttıktan sonra bir kuyumcu soygunu olduğunu veadını olaya karıştığını söyleyerek korkuttu. Soruşturma için para ve ziynet eşyalarını istedi. Telefondaki kişiye inanan Saadet Muki, evinde bulunan 2 bin Euro ve 16 bin 300 lira ara ile 11 cumhuriyet altını, dört yarım altın, altı çeyrek altın ve iki bileziği, evine gelen iki kişiye teslim etti.

Yaşadıklarını akşam eşi ve çocuklarına anlatan Saadet Muki, dolandırıldığını anladı. Bunun üzerine durum polise bildirildi. Ertesi gün dolandırıcılar, tekrar telefonla ulaştıkları Saadet Muki'den para isteyince polis harekete geçti. Ev önünde dün saat 15.30 sıralarında önlem alan polis, beklemeye başladı. Polisten habersiz eve gelen 17 yaşındaki S.Y. ve 18 yaşındaki A.B.yakalandı.S.Y., polisi karşısında görünce korkup pantolonuna tuvaletini yaptı.

BAŞKASI ADINA ÇALIŞIYORLARMIŞ

Gözaltına alınan S.Y., Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.Şüpheliler sorgularında Şanlıurfa'da yaşayan Ahmet A. adına çalıştıklarını, önceden Aydın'a gelip, araştırma yaptıkları ve tespit ettikleri kurbanın dolandırılmasını sağlayarak komisyon aldıkları söyledi.

İki şüpheli, kadından aldıkları para ve altını Ahmet A.'ya gönderdiklerini anlattı. Ahmet A.'nın yakalanması için çalışma başlatılırken, iki şüphelinin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi