Görüş Bildir

Temizlik işçisi, 6 kişilik aileyi yangından kurtardı

Van'da bir evde çıkan yangını fark eden belediye temizlik işçisi Hüdeyda Çağla, anne ile 5 çocuğunu alevlerin arasından çıkardı

Temizlik işçisi, 6 kişilik aileyi yangından kurtardı

Van'da bir evde çıkan yangını fark eden belediye temizlik işçisi Hüdeyda Çağla, anne ile 5 çocuğunu alevlerin arasından kurtardı.

Uysal ailesinin yaşadığı, Bahçivan Mahallesi Cezaevi Caddesi'ndeki tek katlı toprak evde, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Caddeyi temizlediği sırada yangını fark eden Van Belediyesi temizlik işçisi Hüdeyda Çağla, mahsur kalan Saadet Uysal ile beş çocuğunun imdadına yetişti.

Alevlerin arasından kurtulmayı başaramayan anne ile çocuklarının çığlıklarını duyan Hüdeyda Çağla (54), evin kapısını zorlayarak içeri girdi. Çağla, alevlerin arasından geçerek kısa sürede arka odada bekleyen anne ve çocuklarına ulaştı. Temizlik işçisi, dumandan etkilenen anne ve çocuklarını evden çıkarmayı başardı.

6 KİŞİYİK AİLEYİ KURTARDI

Olay yerine giden itfaiye ekipleri, yaklaşık 2 saat süren çalışmayla yangını söndürdü. Ambulansla, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan anne Uysal ve çocuklarının sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Aileyi alevlerin arasından çıkarmanın mutluluğunu yaşadığını anlatan temizlik işçisi Çağla, şunları söyledi:

''Her gün bu sokakta çalışıyorum. Evden dumanların çıktığını gördüm ve yardım çığlıklarını duydum. Bunun üzerine eve giderek kapıyı açtım, sesin geldiği yöne doğru gittim. Alevlerin arasından geçerek aileyi dışarı çıkardım. Anneye 'evde başka kimse var mı?' diye sorduğumda, bir çocuğunu da pencereden arka bahçeye indirdiğini söyledi. Bahçeye giderek o çocuğu getirdim. Çok şükür hiçbirine bir şey olmadı.''

Dumandan etkilenen temizlik işçisi Çağla ile itfaiye ekiplerine Uysal'ın komşuları tarafından ayran ikram edildi. Çağla, daha sonra çöp arabasıyla mahalleden ayrıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi