Terörist yataklığı yapan belediyeler de kayyuma

Hükümet, teröristlere yardım eden belediye başkanlarının görevinin kayyuma devredilmesini de içeren bir yasal düzenleme hazırlıyor. Yerel yönetimler paketinden ayrı olarak hazırlanacak yasada, belediye araçlarını teröristlere kullandıran, acil yardım araçlarının kullanılmasını engelleyen belediye başkanlarına verilen cezalar ayrıca düzenlenecek.

Terörist yataklığı yapan belediyeler de kayyuma

Hükümet, teröristlere yardım eden belediye başkanlarının görevinin kayyuma devredilmesini de içeren bir yasal düzenleme hazırlıyor

Yerel yönetimler paketinden ayrı olarak hazırlanacak yasada, belediye araçlarını teröristlere kullandıran, acil yardım araçlarının kullanılmasını engelleyen belediye başkanlarına verilen cezalar ayrıca düzenlenecek.

TERÖRE DESTEK CEZASI

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, "Bu belediyelerin durumu, elinde kazma kürekle geminin altını delenleri hoşgören gemi kaptanının durumuyla aynı" diye konuştu.

Edinilen bilgiye göre, terörle bağı olan belediye başkanlarının durumu hazırlanan yerel yönetimler paketinden ayrı değerlendirilecek. Bunlar için özel bir yasa hazırlanması planlanıyor. Belediye olanaklarını terör örgütüne kullandıran, acil yardım araçlarını amacı dışında kullanan, belediye araçlarını terörle bağı olan kişilere kullandıran, belediye başkanlarına verilecek cezalar ve yaptırımlar, Terörle Mücadele Yasası ve Belediyeler Yasası dışında özel bir mevzuat hazırlanması planlanıyor. Bu kapsamda belediye başkanlarının görevinin kayyuma devredilmesi de bu yasal çalışmanın konusu olacak.

HEPSİNİ CEZALANDIRAMAYIZ

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, durumları tartışmalı belediye başkanlarının yaklaşımlarını ayrıca değerlendirmek gerektiğini belirtti. Özhaseki, fikir olarak demokrasinin yerele yaygınlaştırılmasında söz ederken, 2 bin 400 belediyeden 3-5'inin hatası yüzünden hepsinin cezalandırılmaması gerektiğini ifade etti.

GEMİSİNİ DELDİREN KAPTAN GİBİLER

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, çalışmayı anlatırken şu örneği verdi: "Ben teröre destek veren belediyelerin durumunu, gemi kaptanına benzetiyorum. Düşünün ki bir gemi kaptanı yolcularını almış Yunanistan'a yola çıkıyor. Bu, onları sağ salim kıyıya ulaştırmakla sorumlu olan kaptanın, bir grup yolcunun eline kazma kürek alıp geminin altını delmeye çalışmasını hoş görmesiyle aynı durum. Bunu demokratik hakların kullanılmasıyla izah edebilir misiniz? HDP'li belediyelerin yaptığı da aynen bu. Tüm yolcularının geleceğini düşünmesi gerekirken, gemiyi batırmak için elinde kazma kürek olanlara yardım ediyorlar."

Kaynak: Diyarbakır Söz