TİSK'in Ortak Paylaşım Forumu "Cumhuriyet'imizin 100. Yılında Çalışma Hayatı" temasıyla düzenlenecek

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından Ortak Paylaşım Forumu'nun beşincisi, "Cumhuriyet'imizin 100. Yılında Çalışma Hayatı" temasıyla gerçekleştirilecek.

TİSK'in Ortak Paylaşım Forumu

TİSK'ten yapılan açıklamaya göre, çalışma hayatının üçlü sac ayağı olan kamu, işçi ve işveren temsilcilerini "Birlikte Mümkün Türkiye" demek için yeniden bir araya getirecek forum, 5 Ocak'ta düzenlenecek.

"Cumhuriyet'imizin 100. Yılında Çalışma Hayatı" ana temasıyla yapılacak forumda, sanayi, üretim, ihracat, teknoloji, araştırma ve geliştirme konularında elde edilen değerler masaya yatırılacak.

Forumda, geride kalan 100 yılı anlayarak Türkiye'nin yeni yüzyılına birlikte hazırlanmanın önemine, çalışma hayatını derinden etkileyeceği düşünülen dijital dönüşümün çalışma hayatı, yetkinlikler ve istihdam üzerindeki etkilerine odaklanılacak.

Forum kapsamında "Cumhuriyet'imizin Yeni Yüzyılı: Gelenekten Geleceğe" temasıyla düzenlenecek panelde, ülkenin önde gelen ve köklü aile şirketlerinin yeni kuşak temsilcileri hedeflerini aktaracak.

İş sağlığı ve güvenliği konularının önemine işaret edilecek forumda, şirketlerin iyi uygulamalarının yanı sıra teknolojinin iş sağlığı ve güvenliğinde kullanımıyla elde edilen kazanımlar anlatılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılması beklenen forumda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ile çalışma hayatının önemli uluslararası aktörlerinden Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), Uluslararası İşverenler Teşkilatı (IOE), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), BusinessEurope, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve OECD gibi kuruluşların üst düzey temsilcileri yer alacak.

Çırağan Palace Kempinski'de düzenlenecek forum, "https://www.ortakpaylasimforumu.org" internet sitesinden de çevrim içi takip edilebilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz