Tokat Reşadiye kayıp çocuklar son dakika! Kelkit Çayı Hidroelektrik santrali aranıyor

Tokat Reşadiye'de kayıp çocukla bulundu mu? 30 Aralık günü sokakta oyun oynayan 8 yaşındaki Bayram Erol ve 5 yaşındaki Dursun Kağan Taşçı için ara verilen arama çalışmalarına yine başlandı. Tokat Reşadiye'de birden ortadan kaybolan iki kayıp çocuk Kelkit Çayında bulundu mu? Acılı bekleyişler arasında ailenin isteği üzerine Kelkit Çayı üzerinde bulunan hidroelektrik santrali bölgesinde yeniden başlatıldı

Tokat Reşadiye kayıp çocuklar son dakika! Kelkit Çayı Hidroelektrik santrali aranıyor

Tokat Reşadiye'de kayıp çocukla bulundu mu? 30 Aralık günü sokakta oyun oynayan 8 yaşındaki Bayram Erol ve 5 yaşındaki Dursun Kağan Taşçı için ara verilen arama çalışmalarına yine başlandı. Tokat Reşadiye'de birden ortadan kaybolan iki kayıp çocuk Kelkit Çayında bulundu mu? Acılı bekleyişler arasında ailenin isteği üzerine Kelkit Çayı üzerinde bulunan hidrolektrik santrali bölgesinde yeniden başlatıldı

DSİ'ye ait ekskavator aracı barajın dibinde bulunan çamur yığınlarını alarak iki çocuğun izine ulaşmaya çalışıyor.

Reşadiye'nin Çermik Mahallesi'nde oturan Adile ve Ömer Erol çiftçinin çocukları Bayram ile komşuları Nafize ve İbrahim Taşçı çiftinin çocukları Dursun Kağan, geçen yıl 29 Aralık tarihinde saat 09.00 sıralarında evlerinden oynamak için dışarı çıktıktan sonra ortadan kayboldu. Bayram ve Dursun Kağan, evlerine dönmeyince, AFAD ve jandarma ekiplerinin de katılımıyla günlerce arama çalışması yaptı. Ancak, çocuklar 66 gündür süren tüm çalışmalara rağmen bulunamadı.

AİLELERİ İSTEDİ, ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Her iki çocuğun aileleri yetkililerden Kelkit Çayı üzerinde bulunan hidro elektrik santrali önünde oluşan barajda arama çalışması yapılmasını istedi. Bunun üzerine Devlet Su İşlerine ait ekskavator aracı temin edildi. Ayrıca AFAD ekipleri de bölgeye gönderildi. Sabah saatlerinde başlayan çalışmada eksavator aracının ucunda bulunan kova barajın içine sallanarak su dibinde bulunan toprak yığınlarını kenara çıkartıp, çocukların izini sürdü. Ayrıca AFAD ekipleri de bot ile baraja inip arama çalışması yürüttü. Yapılan çalışmaları her iki çocuğun ailesi ve yakınları büyük bir üzüntü içerisinde takip etti.

'ÇOCUKLAR UZAKTA BİR YERDE'

Bayram Erol'un annesi Adile Erol çocukların 66 gündür kayıp olduğunu söyleyerek, "66 gündür haber yok. Bu son çalışma burada. Şu ana kadar hiçbir şey bulunamadı. Eğer götüren de varsa bizim feryadımızı kaç gündür duyuyorlar. Yani bu çocuklar nereye gitti, bilmiyoruz. Allah rızası için evlatlarımızı getirsin, ciğerimiz yandı. Kaç gündür gözyaşımız akıyor. Çalışmalar sonucu hiçbir şey çıkmadı. Herkes ellerinden geleni yaptı ama sonuç çıkmadı. Demek ki çocuklar uzakta bir yerde. Götürene buradan sesleniyorum, hiç mi vicdanı yok. Böyle bir şey yaptıysa bizim çocuklarımızı geri bıraksın. Bunu yapanın da ben insan olduğunu zannetmiyorum, yüreğimiz yanıyor. İnsanlıktan çıkmış bir insan, bu kadar bir anneye acı çektirecekse" dedi.

Dursun Kağan Taşçı'nın babası İbrahim Taşçı ise, şu ana kadar yapılan çalışmalardan herhangi bir sonuç alınamadığını kaydederek, "Umutla bekliyoruz. Bazı ihbarlar geliyor ama içi boş. Irmakta alakalı hiç bir ipucu yok" diye konuştu. Çalışmaların akşam saatine kadar süreceği öğrenildi.

Ne olmuştu!

Çermik Mahallesi'nde komşu çocukları 5 yaşındaki Dursun Kaan Taşcı ile 8 yaşındaki Bayram Erol'dan 29 Aralık 2015 Salı günü öğle saatlerinden sonra haber alınamaması üzerine ilçe halkı, polis ve jandarma ekipleri çalışma başlattı. Kayıp çocuklar, ilk gün saat 23.00'e kadar arandı.

KELKİT ÇAYI TARANDI

Güvenlik kamera kayıtlarından iki küçük çocuğun en son evlerinin yakınlarında bulunan parkta bulunduğunun anlaşılması üzerine çalışmalar, bu yönde yoğunlaştırıldı. Çocukların bulunması amacıyla Ankara'dan gelen Jandarma Arama Kurtarma dalgıçları, Ordu'dan gelen dalgıç polis ekipleri ve AFAD dalgıçları, Kelkit Çayı'nın yaklaşık 30 kilometrelik alanını taradı. Polis ve jandarma ekipleri de ormanlık arazide arama yaptı. 4 gündür yürütülen çalışmalardan henüz sonuç alınamadı.

BÖLGE HALKI ÇALIŞMALARA DESTEK VERİYOR

İlçe halkı da dükkanlarına kayıp iki çocuğun fotoğraflarını asarak ve ormanlık arazide arama kurtarma faaliyetlerine katılarak çalışmalara destek veriyor.

Reşadiye Kaymakamı Faruk Erdem, AA muhabirine, Dursun Kaan Taşcı ile Bayram Erol'u kalabalık bir ekibin aradığını söyledi.

"TÜM İMKANLAR SEFERBER EDİLDİ"

Çocukların bulunması için 4 gündür arama çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Erdem, "Devletimizin tüm imkanları seferber edildi. İlçemizdeki birçok yer arandı. Ormanlık araziler, metruk binalar ve Kelkit Çayı'nda arama yapıldı" dedi.

Erdem, 5 ilden gelen çok sayıda ekibin çocukları aradığını anlatarak, "Maalesef şu ana kadar Bayram ve Dursun Kaan'a ait bir emareye rastlayamadık. İki çocuğumuzu arama çalışmalarımız sürecek. İlçe halkımız da olayın duyulduğu andan itibaren çocuklarımızın bulunması için her türlü desteği veriyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler