TOMA bu kez fidanlara can suyu oldu

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 171'inci kutlama etkinleri ve Polis Haftası nedeniyle oluşturulan hatıra ormanına fidan dikildi. Fidanların dikilmesinin ardından toplumsal olaylarda göstericilere müdahalede kullanılan TOMA ile fidanlara can suyu verildi.

TOMA bu kez fidanlara can suyu oldu
Taşkuyu Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Eshab-ı Kehf Mağarası civarındaki fidan dikme etkinliğine katılanlar, alana 1000 fıstık çamı dikti. Emniyet mensuplarının etkinliğe katılan davetlilere birlikte fidanları toprakla buluşturmasının ardından konuşan İlçe Emniyet Müdürü Çakan, şunları söyledi:
"Fidan dikme etkinliğimizi 10 dönümlük bir arazi üzerinde gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Çevrelerin güzelleşmesi, yaşadığımız şehrin güzelleşmesi, buna yönelik olarak diğer sosyal projelerde olduğu gibi kendi haftamızda yaptığımız bu etkinliği aslında yıl içerisine yaymayı çok isterdik. Bunla ilgili çeşitli projelerimizde var. Diktiğimiz ormanın şehrimize hayırlı olmasını diliyorum."
Çakan, gazetecilerin alanda TOMA'nın bulunma nedenini sorması üzerine, "Birazdan onun faydasını göreceksiniz. Burada can suyunu TOMA ile vereceğiz. İlk sularını sayın protokolümüze verdirdik. Genel sulamayı ve yağmurlamayı da TOMA ile yapacağız" dedi.
Konuşmaların ardından, TOMA'dan, yağmurlama yapılarak fidanlara can suyu verildi.
Fidan dikme etkinliğine Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca, Garnizon Komutanı Binbaşı Vedat Topak, Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, İlçe Emniyet Müdürü Salim Çakan, daire müdürleri ve polisler katıldı.


Kaynak: DHA