TSK 'Son bir ayda bin 101 PKK'lı öldürüldü'

TSK bir ayda bin 101 PKK'lının öldürüldüğünü açıkladı.

TSK 'Son bir ayda bin 101 PKK'lı öldürüldü'

Türkiye'nin barış ve huzurunu bozmaya yönelik saldırılar gerçekleştiren ve bayram gününü bile kana bulamaktan, sivil ya da çocukları dahi hedef almaktan çekinmeyen, terör örgütü PKK'ya operasyonlarla karşılık verildi ve geçen ay yapılan operasyonlarda bin 101 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. 1-30 Eylül tarihlerini kapsayan 30 gündeki terör örgütü PKK saldırılarında, 28'i köy korucusu, 49'u asker, 2'si polis olmak üzere 79 güvenlik görevlisi şehit edildi. Saldırılarda, aralarında Hakkari'de 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nde AK Parti 1. sıra adayı Ahmet Budak'ın da bulunduğu 8 sivil vatandaş yaşamını yitirirken, aralarında 2,5 ve 4 yaşında kardeşlerin de bulunduğu 57 sivil yaralandı. Operasyonlarda, 10 korucu, 100 asker ve 4 poliste yaralandı.

169 KİŞİ DE  TUTUKLANDI 

PKK ve örgütün gençlik yapılanmasına yönelik olmak üzere pek çok ilde 1 Eylül'den 30 Eylül'e kadar gerçekleştirilen operasyonlarda ise 506 zanlı yakalandı. Bunlardan aralarında HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs'ün de bulunduğu 169 kişi de tutuklandı.

Buzul Dağları'nda temizlik tamam

Hakkari'nin Buzul Dağları bölgesindeki Havilati göller ve civarındaki arama tarama faaliyetlerinin tamamlandığı öğrenildi. Yapılan aramalarda PKK'lılara ait 80 adet 1litrelik ,çiçek yağı, 6 çuval şeker, 5 varil un, 4 çuval mercimek, 2 torba tuz, 17 adet pekmez, 2 kova helva, 4 torba makarna,karton sigaralar ve 17 adet mekap ayakkabı bulundu. (akşam)

Kaynak: Diyarbakır Söz