Türk çayında yeni ambalaj dönemi

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoüğlu, çay paketlemesindeyöre kültürünü yansıtan el işlemeli ahşap örme sepetçikler, bakır kaplar ve Rize bezi gibi ürünler kullanarak yeni çay çeşitleri sunacaklarını açıkladı.

Türk çayında yeni ambalaj dönemi
Çaykur olarak 51 ülkeye yılda 4 bin ton kuru çay satışı gerçekleştirdiklerini ifade eden Sütlüoğlu, yeni pazar arayışları için uluslararası fuarlara katıldıklarını kaydetti. Sütlüoğlu, şöyle dedi:
"Son olarak katıldığımız İngiltere fuarı sonrasındabu ülkeye çay satışına başladık. Dünya pazarlarında yer almak uzun soluklu ve sabırla yapılması gereken bir çalışmadır. Bu çalışmayı titizlikle sürdürüyoruz. Çayımıza Avrupa’da büyük bir ilgi olduğunu gördük. Bu da bizi çok mutlu etti. Siyah çayın ardından Avrupa ülkelerine soğuk çay ihracatına başlıyoruz."
ÇAYDA YENİ ÇEŞİT, YENİ AMBALAJLAR
Sütlüoğlu, Çaykur’un ürün yelpazesini sürekli geliştirdiğini anlatırken,dünyada çay esaslı ne yapılıyorsaonları yapacaklarını belirterek,şöyle devam etti:
"Hatta onunda ötesine geçeceğiz. Piyasaya yeni ürünler sunacağız.Yöremize hashediyelik çaylarımız olacak. Bunlarla ilgili hazırlıklarımızı tamamladık. Yöresel kültürümüzü yansıtan ahşap örme sepetçikler, bakır kaplar ile Rize bezi gibi el emeğiürünleri kullanarak piyasaya yeniçay çeşitlerisunacağız.Bu aynı zamandasosyal proje olacak. Ürünler, Halk Eğitim Merkezlerinde kadınlarımız tarafından üretilecek,kadınlarımıza yeni bir iş kapısı açılacak.Onlarınel emeği ile üretilen eşyalar çayımızla buluşacak."

Kaynak: Diyarbakır Söz