Türkiye geneli hava durumu! İstanbul 18 Şubat hava durumu!

Pastırma sıcakları geldi. Türkiye genelinde vatandaşı sevindiren hava sıcaklıkları ne kadar sürecek? Türkiye geneli hava durumu? İstanbul hava durumu, Edirne hava durumu? tişörtlerinizi çıkartın. Meteorolojinin son tahminleri

Türkiye geneli hava durumu! İstanbul 18 Şubat hava durumu!

Pastırma sıcakları geldi. Türkiye genelinde vatandaşı sevindiren hava sıcaklıkları ne kadar sürecek? Türkiye geneli hava durumu? İstanbul hava durumu, Edirne hava durumu?

Şubat ayının ortasında yurdun tüm bölgesinde etkili olan sıcak hava Edirne'de de etkili oldu. Sıcaklık gün içerisinde 31 dereceyi görürken, vatandaşlar sıcak havada park ve bahçelerde tişörtleriyle vakit geçirdi.

Saraçlar caddesi ise kışın ortasında en kalabalık günlerden birini geçirdi. Çocuklarını güzel havada dolaştırmak isteyen aileler, uzun uzun sokaklarda gezdi. Meteorolojiden edinilen bilgiye göre, Edirne'de 16 şubat 1990 tarihinde 23.2 olan hava sıcaklığı rekoru 16 Şubat 2016 tarihinde kırıldı.

İSTANBUL HAVA DURUMU CUMA GÜNÜ YAĞMUR VAR

İSTANBUL hava durumu cuma gügüne dikkat kısa süreli de olsa yağışlar görülecek ama sıcaklıklar hala mevsim normallerinde seyrediyor.

KARADENİZ'DE FIRTINA UYARISI!

Batı Karadeniz'de (Zonguldak-Sinop arasında) rüzgarın Perşembe günü (18.02.2016) öğle saatlerinden itibaren hızını artırarak, doğu ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/s) kuvvetinde fırtına, zamanla 9 (90 km/s) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın; Cuma günü (19.02.2016) öğle saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği beklenmektedir.

Meteoroloji şu açıklamayı yaptı;

"Tahminlerimiz doğrultusunda Afrika üzerinden güneyli rüzgarlarla taşınan sıcak hava, ülkemizde mevsim normallerinin 8-16 derece üzerinde sıcaklıklar yaşanmasına neden oluyor. 81 ilimizden 27 sinde şubat ayı uzun yıllar sıcaklık rekorları kırılırken, 2 ilimizde ise rekor değerler tekrar edilmiştir.  Bugün de yurdumuzda sıcak hava dalgasının etkili olmaya devam edeceği ve yeni rekorlar kırılabileceği tahmin ediliyor.

Yapılan son tahminlere göre mevsim normallerinin çok üzerinde ve şubat ayı uç değerlerinde seyreden hava sıcaklıklarının yarın (18.02.2016 Perşembe) Marmara bölgesi ile Karadeniz kıyı kesiminde Cuma günü ve hafta sonunda ise batıdan doğuya doğru kademeli olarak 5-10 derece arasında azalması  bekleniyor.

Şubat ayı uzun yıllar sıcaklık rekoru kırılan illerimizde kaydedilen değerler aşağıdaki tabloda gösterilmektedir."

Kaynak: Diyarbakır Söz