Görüş Bildir

Türkiye'nin ''en yeşil'' uygulamaları açıklandı

Kalkınma Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ile İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği'nin (SKD) hazırlık çalışmalarında yer aldığı Rio 20 Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Konferansı'nda Türkiye'yi temsil edecek en iyi uygulamalar açıklandı.

Türkiye'nin ''en yeşil'' uygulamaları açıklandı

Tüm dünya için örnek oluşturacak ve düzenlenen toplantıyla açıklanan en iyi uygulamalar arasında özel sektör, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerden katılımcılar yer aldı.

SKD Başkanı Galya Frayman Molinas, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'deki kurumların sürdürülebilirlik anlayışını bir kademe daha yukarı taşıyacak ve söz konusu uygulamaların uluslararası düzeyde bilinirliğini artıracak Rio 20 Konferansı'nın, SKD'nin misyonu ile birebir örtüştüğünü vurguladı.

Molinas, SKD olarak sürdürülebilir kalkınma alanındaki en iyi uygulamaların kapsamlı bir çalışma ile seçilmesi sürecini yönettiklerini, yapılan 181 başvurunun titizlikle değerlendirildiğini söyledi.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Temsilcisi Shahid Najam da ''Türkiye'de Sürdürülebilir Kalkınma ve Yeşil Büyüme için En İyi Uygulamalar'' çağrısına yapılan 181 başvurunun, Türkiye'nin Rio 20 Konferansı'nda bu konuda dünya ile paylaşacak çok şeyi olduğunu gösterdiğini ifade etti.

Verilen bilgiye göre; İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği koordinasyonunda, BM Kalkınma Programı kolaylaştırıcılığında yapılan çalışmalar sonucunda 25 uygulama belirlendi.

En iyi uygulamaların 10'u özel sektör, 6'sı kamu, 6'sı sivil toplum kuruluşu, 3'ü de üniversiteler tarafından gerçekleştirildi.

Sürdürülebilir kalkınmanın geçen dönemde uygulanan ve başarılı sonuçlar elde edilen en iyi uygulamaların başvuru sahipleri özel sektörde Akçansa, Anadolu Efes, Arçelik, Coca Cola İçecek, Eczacıbaşı, Ereğli Demir Çelik, Ford Otosan, İçdaş, Lipesaa Ltd. ve Şekerbank, kamu kurumlarında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü, Bursa İl Özel İdaresi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Konya İl Özel İdaresi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, sivil toplum kuruluşlarında ÇEVKO, Doğal Hayatı Koruma Vakfı, Greenpeace, Kars Yöresi Doğal Ürün Yetiştiricileri Derneği, TEMA, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı, üniversitelerde ise Boğaziçi Üniversitesi, ODTÜ ve Süleyman Demirel Üniversitesi'nden oluştu.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi