TUSİAD iştiharesnde Erdoğan açıklaması

TUSİAD iştiharesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Ekonomi ve demokrasi konularında konuşan Erdoğan,yeni projelerden bahsetti. TÜSİAD Yüksek İstişare Toplantısı'nda toplantısında yerli otomobil çağrısında da bulundu.

TUSİAD iştiharesnde Erdoğan açıklaması

TUSİAD iştiharesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Ekonomi ve demokrasi konularında konuşan Erdoğan,yeni projelerden bahsetti. TÜSİAD Yüksek İstişare Toplantısı'nda toplantısında yerli otomobil çağrısında da bulundu. 'ÇOK ÜZÜCÜ' Erdoğan, "Bundan sonra bizim dünya çapında bilinen, tanınan, değer üreten markalara ihtiyacımız var. Siyasi irade olarak biz bu konuda iş adamlarımızın arkasında olduğumuzu her fırsatta ifade ediyoruz. Buna rağmen mesela yerli otomobil konusunda arzu ettiğimiz neticeye ulaşamamış olmaktan üzüntü duyuyorum. Burada sektörün içinde olan birçok girişimcimiz var. Kendi pazarımızın, ihracat potansiyelimizin ve bu alandaki birikimimizin büyüklüğü ortada iken böyle bir adım atılmaması çok düşündürücüdür. TÜSİAD üyelerinden bu konuda cesaretli bir atılım bekliyorum ve bunu TÜSİAD üyeleri yapar. Eğer şu salondan bir babayiğit çıkartamıyorsak dükkanı kapatıp gitmemiz lazım." ifadelerini kullandı.

*Kimse bana örneğin, gezi olaylarının amacının Taksim’deki üç beş ağaç olduğunu söyleyemez. Kimse bana 17-25 Aralık operasyonunun adaleti sağlamak için yapıldığını söyleyemez. Kimse bana bölücü terör örgütünün ve onun güdümündeki partinin başlattığı çukur eylemlerinin masuma maçlar taşıdığını söyleyemez.

*Kimse bana 10 Ağustos ve 7 Haziran seçimlerinin ülkemizin tabii siyasetinin içinde gerçekleştirildiğini söyleyemez. Hele 15 Temmuz’un bu ülkeyi işgale ve bu milleti esir almaya yönelik olmadığını öne süren varsa kusura bakmasın onun aklından ve izanından şüphe ederim.

*Şundan emin olunuz en kötüsü geride kaldı. Bunca saldırıya rağmen ayakları üzerinde duran Türkiye’nin önünde inşallah aydınlık bir gelecek vardır. 16 Nisan bitti, biz hemen tekrar yurt dışında kendimize pazarlar aramaya başladık.

Kaynak: Diyarbakır Söz