Tutuklu yakınları: Cezaevlerinden tabutları çıkmasın

Diyarbakır Adliyesi önünde bir araya gelen tutuklu yakınları, siyasi partilere yaptıkları başvurunun karşılıksız kaldığını söyledi. Aileler, ağır hasta tutukluların serbest bırakılmasını istedi.

Tutuklu yakınları: Cezaevlerinden tabutları çıkmasın

Diyarbakır’da hasta tutukluların serbest bırakılması 286 gündür “Adalet Nöbeti” adıyla düzenledikleri eylemlerle seslerini duyurmaya çalışan tutuklu yakınları, Diyarbakır Adliyesi önünde bir basın açıklaması yaptı.

Ailelere, Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) ve Tutuklu Aileleri İle Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) üyeleri de destek verdi.

Aileler, hükümetten cezaevlerindeki ihlallerin durdurmasını ve hasta tutukluların serbest bırakılmasını istedi.

İlk olarak söz alan tutuklu Hamdussena Ada’nın ablası Reşahat Ada, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a seslenerek hasta tutukluların neden serbest bırakılmadığını sordu.

Hasta tutukluların tedavi edilmesini isteyen Ada, “Cezaevlerinden tabutları çıkmasın. Nerede siyasi partiler, hepsine başvurduk. Kimse destek vermedi, sesimizi duymadı” dedi.

Tutuklu Abdülselam Güler’in kardeşi İnci Güler de, “Cezaevlerinde her gün zulüm artıyor. Elektrik faturaları bile tutsaklara ödetiliyor. Bu zulmü kabul etmiyoruz” diye konuştu.  

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler