Uçak seferleri 4 Haziran'da!

THY ve Pegasus 4 Haziran'dan itibaren Diyarbakır'a uçak seferberine başlayacağını duyurdu.

Uçak seferleri 4 Haziran'da!

Koronavirüs tedbirleri sonrası başlatılan normalleşme sürecinin ardından iç hat seferlerin başladığı İstanbul Havalimanı'ndan THY ve Pegasus 4 Haziran'dan itibaren Diyarbakır'a uçuş seferlerine start verecek.

THY BU ŞEHİRLERE UÇACAK

Türk Hava Yolları’nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamayla da 4 Haziran’dan itibaren İstanbul’dan Türkiye’nin 34 iline sefer başlatılacağını açıkladı. Bu tarihten THY, Adana, Adıyaman, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Batman, Bingöl, Bodrum, Dalaman, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hatay, Iğdır, Isparta, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kayseri, Konya, Malatya, Mardin, Muş, Nevşehir, Ordu-Giresun, Samsun, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon ve Van’a uçuş başlatacak.

PEGASUS SEFERLERİ DE BAŞLIYOR

Öte yandan, Pegasus, 4 Haziran’da Diyarbakır'ın da aralarında bulunduğu 39 hatta uçmaya başlayacak.

Konuyla ilgili Pegasus tarafından yapılan açıklama ise şöyle:  “Pegasus Hava Yolları İstanbul Sabiha Gökçen’den Antalya, Ankara, İzmir, Adana, Bodrum, Trabzon, Van, Dalaman, Kayseri, Gaziantep, Diyarbakır, Elazığ, Gazipaşa, Hatay, Konya, Malatya, Samsun, Muş, Ordu-Giresun, Sivas, Şanlıurfa, Erzurum, Batman, Erzincan, Mardin ve Kars’a uçuş gerçekleştirecek. Ayrıca İzmir’den Adana, Ankara, Mardin, Elazığ, Kayseri, Samsun ve Trabzon’a; Adana’dan Trabzon, Antalya, Bodrum ve Van’a; Ankara’dan ise Antalya ve Bodrum’a uçacak.”

CHECK-İN KONTUARLARINDA MESAFELİ İŞLEM

Uçuş öncesi check-in kontuarlarına gelen yolcular özel bölmeli kontuarlarda işlemlerini yapmaya başladı. Yolcular ile yer hizmetleri görevlileri arasında temassız şekilde gerçekleştiriliyor.  Görevliler, check-in işlemleri sırasında yolcuların HES kodlarıyla biletleme işlemleri yapıyor. Kabine büyük bagaj alınmazken yolcular valizlerini kontuarlarda görevlilere teslim ediyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz