Görüş Bildir

Uçakla Uyuşturucu Taşımak İstemişlerdi

Diyarbakır'da 27 kilo 600 gram esrarı uçakla İzmir'e götürmek isterken yakalanan biri polis memuru 3 sanık, 5'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Uçakla Uyuşturucu Taşımak İstemişlerdi

Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına tutuklu sanıklar polis memuru C.Y, H.H.A. ve F.Ö. ile avukatları hazır bulundu.

Cumhuriyet savcısı, hazırladığı mütalaasını okuduktan sonra mahkemeye sundu. Mütalaada, 22 Ekim 2011 günü sanıklardan H.H.A. ve F.Ö'nün içinde uyuşturucu bulunan valizle havaalanına geldikleri ve burada görevli polis memuru C.Y'nin de X-Ray cihazından geçişlerinde kendilerine yardımcı olduğunun tespit edildiği belirtildi.

UÇAKLA UYUŞTURUCU TAŞIMIŞLARDI

Sanık polis memuru C.Y, savunmasında, atılı suçlamayı kabul etmeyerek, "Ben 10 yıllık polis memuruyum. Bu şahısların havaalanında geçişlerine sürekli olarak yardımcı olduğum iddialarını kabul etmiyorum" dedi.

Sanık H.H.A. da, sanık F.Ö. ile havaalanına birlikte geldiğini onun valizini taşımasına yardımcı olduğunu ileri sürdü. Diğer sanık F.Ö. ise uyuşturucuyu almakla hayatının en büyük hatasını yaptığını belirterek, pişman olduğunu söyledi. Mahkeme heyeti, verdiği kısa bir aranın ardından sanıklar H.H.A, C.Y. ve F.Ö'yü "Satmak için uyuşturucu nakletmek" suçundan 5'er yıl hapis cezasına çarptırılmasına oy çokluğuyla karar verdi. Mahkeme ayrıca, sanıkların aldıkları ceza miktarı ve tutuklulukta geçirdikleri süreyi dikkate alarak, tahliyelerini kararlaştırdı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi