Görüş Bildir

Uluslararası Işık tatbikatı başladı

TÜRKİYE'nin ev sahipliğinde 7 ülkenin katılımıyla gerçekleşen 'Uluslararası Işık-2015/1 Tatbikatı, Konya'daki 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda başladı.

Uluslararası Işık tatbikatı başladı
30 Mart'ta başlayan ve 10 Nisan'da sona erecek olan 'Uluslararası Işık- 2015/1 Tatbikatı'na Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yanı sıra ABD, Azerbaycan, İspanya, KKTC, Macaristan ve Romanya katılıyor.
Tatbikatın amacı;harekât ortamında icra edilebilecek muhtemel müşterek Muharebe Arama Kurtarma (MAK), Yakın Hava Desteği, Dinamik Hedefleme ve Zamana Duyarlı Hedefleme görevlerini içeren senaryolar dahilinde, ulusal ve uluslararası unsurların ortak çalışabilirliğini ve eğitim seviyelerini yükseltmek, katılımcılar arasında bilgi-tecrübe aktarımını sağlamak.
Tatbikata Türk Silahlı Kuvvetleri'nden Kara Kuvvetleri Komutanlığından 2 adet AH-1P/W helikopteri, 1 adet S-70 helikopteri, 1 MAK Timi, Hava Kuvvetleri Komutanlığından 6 F-16 C/D uçağı, 1 CN-235 uçağı, 1Havadan İhbar Kontrol uçağı, 3 AS-532 helikopteri, 2UH-1H helikopteri, 2 MAK Timi, Jandarma Genel Komutanlığından bir MAK Timi; Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığından 1 S-70 helikopteri, bir MAK Timi, bir Muharebe Ateş Destek Timi katılıyor.
ABD’den ise 1 MC-130 uçağı, 2 CV-22 uçağı ve bir Özel Kuvvet / Muharebe Arama Kurtarma Timi; Azerbaycan’dan 4 Mİ-17 helikopteri ve bir Özel Kuvvet Timi; İspanya’dan 1 CN-295 uçağı ve bir Muharebe Arama Kurtarma Timi; KKTC’den bir Muharebe Arama Kurtarma Timi; Macaristan’dan bir Muharebe Arama Kurtarma Timi; Romanya’dan 2 SOCAT helikopteri ve bir Muharebe Arama Kurtarma Timi katılıyor. Tatbikata, Gürcistan ve Umman ise gözlemci olarak katılım sağlıyor.
Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi