Ümraniye'de gençlere ucuz alternatif sunan kahve kiosku açıldı

Ümraniye'de, 14-30 yaşlarındaki öğrencilere uygun fiyata kahve içme imkanı sunulan kiosk açıldı.

Ümraniye'de gençlere ucuz alternatif sunan kahve kiosku açıldı

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, ilçedeki 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda açılan "Bir Başka Kahve" adlı kiosk hakkında açıklamada bulundu.

Daha önce belediye olarak Çanakkale'ye götürdükleri öğrencilere uygun fiyatlı kahve sözü verdiğini hatırlatan Yıldırım, öğrencilerin 15 TL'ye günde 3 kez kahve alabileceğini ifade etti.

Kahve kiosklarını çoğaltacakları bilgisini veren Yıldırım şunları kaydetti:

"Bunun bir de boykot tarafı var. En çok tanınan markalardan İsrail'e alenen destek açıklayanlar var. Biz bunları boykot ediyoruz. Yani İsrail'in yaptığı bu mezalimi boykot ediyoruz. İsrail'in katliamına, soykırımına ortak olmuyoruz. Ama kuru kuruya da boykot edip kenara çekilmiyoruz. Aynı zamanda gençlerimize çok daha ucuz bir kahve alternatifi sunuyoruz. Boykota devam. Ekonomik olarak İsrail'e destek yok."

Yıldırım, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 10 binden fazla kişinin şehit olduğunu, şehitlerin yüzde 75'ini çocukların ve kadınların oluşturduğunu vurgulayarak "Böyle bir katliama biz ancak neyle cevap veririz? Ekonomik olarak bunların hiçbir ürününü almayacağız. İşte kahve meselesiyle girdik. İsmini söylemeyeceğim. Hatta o kahve markası destek oldu." diye konuştu.

Diğer belediyelere de çağrıda bulunan Yıldırım bu tür kioskların çoğalmasını ümit ettiklerini dile getirdi.

Lise birinci sınıf öğrencisi Aysima Ecem Kurt da uygun fiyata kahve aldığı için memnun olduğunu belirterek "Adımıza çıkan kartla beraber 15 TL'ye aldık. Öğrenci indiriminden yararlandık. Kampanya bence çok güzel. Dışarıda kahveler çok pahalı olduğu için indirim öğrenci olarak çok işimize yarıyor. Okul çıkışı kahve içmeye geldim." ifadesini kullandı.

Kahve kioskunun işletmecisi Kaan Yama da çok fazla rağbet gördüklerini söyledi.

Kioskun 09.00-22.00 saatlerinde açık olduğunu bildiren Yama, "Vatandaşların da öğrencilerin de talepleri oldukça iyi. Öğrencilere zaten indirimli kahvelerimiz mevcut. Günde 300-350 bardak kahve, 250-300 bardak da çay satışımız mevcut. Alternatif kahve çeşitlerimiz de var. Yani herhangi bir marka kafede ne içiliyorsa aynılarının daha iyilerini burada yapıyoruz." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz