Üniversitede ''şarkılı, halaylı'' protesto'

SAÜ öğrencileri, yemek ve ulaşım hizmetlerini şarkılar ve tulum eşliğinde halay çekerek protesto etti

Üniversitede ''şarkılı, halaylı'' protesto'

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) öğrencileri, yemek ve ulaşım hizmetlerini şarkılar ve tulum eşliğinde halay çekerek protesto etti.

SAÜ Esentepe Kampüsü'ndeki kafeteryanın önünde toplanan bir grup öğrenci, ''Yemekler düzeltilsin, seferler arttırılsın'' yazılı pankart astı. Öğrenciler, gitar, saz ve tulum eşliğinde besteledikleri şarkıları seslendirerek, halay çekti.

Öğrenci grubu adına konuşan Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Alican Yoldaş, ''SAÜ'nün bilimsellik temeli üzerine bir araya gelme ve özgür düşünceyi sağlama doğrultusunda öğrenciye en iyi hizmeti verme ilkesinden vazgeçip, üniversiteyi bir ticarethane, öğrencileri de müşteri gibi görmesine'' tepki göstermek için bir araya geldiklerini söyledi.

''Ne kadar çok paramız varsa o kadar öğrenciyiz! Bu mantığı reddediyoruz. SAÜ, bizimdir ve bunun rektörlük tarafından anlaşılması gerekmektedir'' diyen Yoldaş, şunları kaydetti:

''Yemeklerin kalitesinden memnun değiliz, kalitenin arttırılmasını talep ediyoruz. Yemek fiyatlarının yaz okulundan sonra 2,25 lira olacağı söylenmektedir. Bunu şiddetle reddetmekle birlikte, yemek fiyatlarının İstanbul Üniversitesi'ndeki gibi 1 lira olmasını talep etmekteyiz. Yemekhanenin temizliğinden ve kokusundan memnun değiliz, temizliğe daha çok önem verilmesini talep ediyoruz. Yemeklerin tek çeşide indirilmesinden rahatsızız, yemek çeşitliliğinin arttırılmasını talep ediyoruz.

Otobüs seferlerinin yarım saatte bir olmasından ve otobüs kuyruklarında uzun süre beklenmesinden şikayetçiyiz. Otobüs seferlerinin arttırılmasını talep etmekteyiz.''

Öğrenciler, protestonun ardından yemek ve ulaşım hizmetleri konusundaki anket çalışmasının sonuçlarını rektörlüğe iletti.

Kaynak: Diyarbakır Söz