Görüş Bildir

Uşak'ta Nevruz kutlaması

Uşak Valiliği, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Uşak Belediyesi tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen nevruz kutlamaları soğuk havaya karşın vatandaşların ilgisi ile karşılandı.

Uşak'ta Nevruz kutlaması

Soğuk hava Uşak'ta düzenlenen nevruz kutlamalarını etkilemedi. Hafif kar yağışının da hakim olduğu kutlamalara Vali Seddar Yavuz, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Yusuf Yalçın, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, protokol üyeleri, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Kültür ve Turizm İl Müdürü Şerif Arıtürk, nevruzun binlerce yıldır kutlandığını, kültür şifreleri ve efsaneler taşıdığını söyledi. Nevruzun bir kültür köprüsü olduğunu dile getiren Arıtürk, "Uyanış ve yaratılış olarak kabul edilen Nevruz, bolluk bereket ve beraberliğin simgesi olarak kabul edilir. Baharın gelişi ve tabiatın uyanışını simgeleyen Nevruz Türklerin ilk milli bayramıdır" dedi.

Nevruz kutlaması Vali Seddar Yavuz'un nevruz ateşini yakmasıyla başladı. Vali Yavuz, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Yusuf Yalçın'la birlikte örste balyozla demir dövdü. Öğrencilerin yumurta tokuşturmasının ardından tören Nevruz ateşinin üzerinden atlama etkinliği ile sona erdi. Törenin ardından Vali Yavuz ve protokol üyeleri vatandaşlara Nevruz aşı dağıttı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi