Üst ve alt geçit istediler

Batman'da binlerce yayanın kullandığı tren raylarına "üst ve alt geçit" talebi

Üst ve alt geçit istediler

HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı Muhammed Şerif Durmaz, kazalara davetiye çıkaran tren raylarına bir an önce önlem alınarak yayalar için üst geçit araçlar için ise alt geçit yapılması talebinde bulundu.

Batman'da günlük olarak binlerce öğrenci ve vatandaşın tren raylarını yol olarak kullandığını, bu nedenle de kazalarının meydana geldiğini belirten Durmaz, 7 okulun bulunduğu güzergaha en kısa sürede üst geçit ve alt geçidin yapılması için yetkililere seslendi.

Mahalle sakinlerinin şikâyetleri üzerine mahalle muhtarıyla birlikte HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı Muhammed Şerif Durmaz ve beraberindeki heyet tren raylarının bulunduğu bölgeyi yerinde gördü.

Halkın ve öğrencilerin taleplerini dinleyen Durmaz, tren raylarının ne üzerinde ne de altında herhangi bir geçidin olmamasının tehlikeye davetiye çıkardığını söyledi.

Batman merkez Çamlıtepe ve Belde Mahalleleri arasından geçen tren raylarında herhangi bir geçidin olmamasından dolayı sık sık kazaların yaşandığını ifade eden Durmaz, yayaların yoğun kullandığı bölgelerde yayalar için üst geçit ve araçlar için alt geçit yapılması çağrısında bulundu.

"OKULLARIN BULUNDUĞU GÜZERGÂHTA HERHANGİ BİR GEÇİDİN OLMAMASI TEHLİKE SAÇIYOR"

Batman'ın iki büyük mahallesi arasından geçen tren raylarında ne üst ne de alt geçidin olmaması binlerce öğrenci ve mahalle sakinini zor durumda bıraktığını vurgulayan Durmaz, "Şu anda bulunduğumuz mevki Batman'ın en büyük iki mahallesinin tam ortasıdır. Bir tarafımızda Belde Mahallesi diğer tarafımızda Çamlıtepe Mahallesi bulunuyor. Bu mahallelerin ortasında tren rayı geçmektedir. Bir yıl önce tren rayında bulunan bir geçit kapatıldı. Bu geçit kapatıldıktan sonra bazı sıkıntılar meydana getirdi. Özellikle öğrenciler okullarına, mahalle sakinleri evlerine ve işyerlerine gitmek için tren raylarının üzerinden geçmektedirler. Durum böyle olunca tehlikeler büyüyerek ortaya çıkıyor." ifadelerini kullandı.

"HALKIN SORUNLARINA EN KISA SÜREDE ÇÖZÜM GETİRİLMELİ"

Mahalle sakinleri, okul müdürleri ve mahalle muhtarından bu konu hakkında bilgi aldıklarını belirten Durmaz, bu sorunun kendilerini ciddi bir şekilde rahatsız ettiğini söyledi.

Durmaz, "HÜDA PAR merkez İlçe teşkilatı olarak bu sorunu yerinde gördük ve bunun çok ciddi bir sorun olduğunu gördük. Burada sürekli kazalar meydana geliyor ve en son bir ölümlü kaza da meydana gelmişti. Tren raylarının etrafı ihata duvarıyla kapatılması gerekiyor. Buradan yetkililere sesleniyoruz; mahallelinin bu sorunun mutlaka çözülmesi gerekiyor. Çünkü bu güzergâhta yaklaşık 7 okul var ve 3 bine yakın öğrenci vardır. Bu mağduriyetin kaldırılması ve halkın rahatlıkla karşıdan karşıya geçebilmesi için mutlaka ama mutlaka yayalara üst geçit, araç geçişleri için de bir alt geçidin yapılması gerekiyor. HÜDA PAR olarak hizmet odaklı siyaset anlayışımız gereği bu sorunların çözülmesi noktasında bu işin takipçisi olacağız." şeklinde konuştu.

"İKİ DAKİKALIK YOLUMUZ 15 DAKİKAYA ÇIKTI"

Yetkililerden sonuç beklediklerini söyleyen Çamlıtepe Mahalle Muhtarı Mehmet Şahin Demir ise şunları söyledi: "Mahalle muhtarı olarak yetkililerden demiryoluna bir iyileştirme istiyoruz. Daha önce de bu sorunumuz vardı ama bir türlü bu sorunumuz çözülmedi. Burada bulunan geçidin kapatılmasıyla sorunlar çözülmüyor. Yayalar hiç düşünülmedi. Hastalarımızı hastaneye götürmek için iki dakikalık yolumuzu 15 dakikaya uzattılar. Bu sorunumuzun bir an önce çözüme kavuşturulmasını yetkililerden talep ediyoruz." 

Kaynak: Diyarbakır Söz