Vali Balkanlıoğlu: Doğadaki yavru karacalara sahip çıkalım

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kentte ormanlık alan ve fındık bahçelerinde görülen karaca yavrularına sahip çıkılmasını istedi. Vali Balkanlıoğlu, "Vatandaşlarımızın buldukları yavru karacaları Doğa Koruma ve Milli Parklara, jandarmaya vermelerini istiyoruz. Alınan bu karacalar tedavi edildikten sonra tekrar doğaya bırakılıyor, yavru karacalara sahip çıkalım" dedi.

Vali Balkanlıoğlu: Doğadaki yavru karacalara sahip çıkalım
Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ulubey İlçesi’nde Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’nün anlaşmalı veteriner kliniğinde tedavi edilen ve keçi sütüyle beslenen karacaları yerinde gözlemledi. Karacalara biberonla süt veren Vali Balkanlıoğlu, tedavi sürecindeki çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Ordu'daki ormanlarda karaca popülasyonunun sürekli arttığını, şu ana kadar yüzlerce karacanın tedavi edilerek tekrar doğaya salıverildiğini belirten Vali Balkanlıoğlu, şöyle devam etti:
"Ordu ormanlık ve yeşillik olduğu için bu bölgeler karacaların yaşama ve çoğalma alanları. Bölge halkı karacaları kutsal kabul ettiği için avlanmaları da Orman Bakanlığı’nca belirlenen sayı dışında avlanması yasak olduğundan, bölge halkı tarafından avlanmadığından sayısı artmış durumda. Dönem dönem köy ve ilçe yollarına fırlayabiliyorlar. Sürücülerimizin dikkatli geçmesi, karacalara zarar vermemeleri, ya da karaca görünce süratli gitmemelerini istiyoruz. Bazen karacalar köpek ve vahşi hayvan saldırısından kaçıyor yavrular ortada kalıyor. Annesi ölen karacaların yavrularını gören vatandaşlarımız Orman idaresine, jandarmaya haber vermeleri lazım. Sözleşmeli veteriner var. Biz oraya götürüyoruz, orada gözetim ve bakımı rehabilitasyonu yapılıyor, burada doğaya salıyoruz. Bu güne kadar yüzlerce karaca yavrusu rehabilite edilerek doğaya salınmış durumda. Hem yaban hayatı için hem de insanlık görevimiz bu karaca yavrularına yardımcı olmak."
Veteriner kliniğinde tedavisi tamamlanan karacalar daha sonra tekrar doğaya bırakılıyor.


Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler