Vali Çınar, SODES projelerini inceledi

Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen ve koordinasyonu Muş Valiliği tarafından gerçekleştirilen SODES Projeleri sayesinde kentteki gençler, kültür sanat ve sporla kendilerini daha iyi ifade edecek.

Vali Çınar, SODES projelerini inceledi

Muş Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi tarafından yürütülen projeler, Vali Ali Çınar tarafından incelendi.

Vali Çınar, "Bütün minikler okullu olsun", "Sessiz Yürekler Üretim Atölyesi" adlı projeleri yerinde incelemek ve proje uygulayıcılarıyla birlikte görüş alışverişinde bulunmak amacıyla, Vali Adil Yazar İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti.

Projelerin genel hedefleri hakkında Vali Çınar’a bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, insan zekasının gelişimi üzerindeki etkisi nedeniyle okulöncesi eğitimin yaygınlığı ve niteliğinin önemli olduğuna dikkat çekti. Okul öncesi eğitimin yaygınlığı, daha doğrusu alt-gelir gruplarının okul öncesi eğitimden yararlanabilme olanaklarının arttırılmasının, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasına katkı sunacağını belirten Tatlı, projeden 4 bin 616 çocuğun faydalanacağını söyledi.

Yetkililerden bilgi aldıktan sonra proje aşamalarını inceleyen Vali Çınar, "Tüm dünyada, okul öncesi yaşların çocuğun, gelişimi açısından önemli olduğu kabul edilen bir gerçektir. Projemizin amacı okul öncesi eğitim ortamlarını nitelikli hale getirerek çocukların azami düzeyde gelişimine katkı sunmaktır. Projemizle eğitimde fırsat eşitliğinde sağlanmış olacaktır. Projemizden 80 okul 4 bin 616 çocuk ve bin 200 veli yararlanacaktır. Özellikle kırsaldakiler olmak üzere okullarımız donanım açısından yeterli hale gelecektir." dedi.

"SESSİZ YÜREKLER ÜRETİM ATÖLYESİ PROJESİ"

Muş İşitme Engeliler Turizm Eğitim Kültür ve Aileleri İle Dayanışma Derneğince yürütülen projeyi de inceleyen Vali Çınar, Proje Hakkında şu bilgileri verdi: "Muş İşitme Engelliler Turizm Eğitim Kültür ve Aileleri İle Dayanışma Derneği tarafından yürütülen bu proje ile Muş ili genelinde engelli oldukları için iş bulamayan gençlere iş imkânı oluşturmaktır. İlimizde Galoş Üretim merkezleri olmadığından ve bu talep şehir dışından karşılandığından Muş ilinde böyle bir yer oluşturulması bu talebi karşılayacak şekilde vasıflı eleman yetişmiş olacaktır. Bu proje ile 20 engelli vatandaşımız eğitim görmektedir. Kalkınma Bakanlığı bünyesinde, Sosyal Destek Programı (SODES) tarafından desteklenen ve Muş Valiliği Koordinasyonunda yürütülen, 'Sessiz Yürekler Üretim Atölyesi Projesi' faaliyetlerine 13.10.2011 tarihinde başlamıştır. Projede 1 Koordinatör ve 1 Eğitmen görev almaktadır."

Kaynak: Diyarbakır Söz