Van'da Telegram operasyonu, 9 il daha var! Emniyet düğmeye bastı

Kayseri merkezli düzenlenen Telegram operasyonunda çocukların müstehcen görüntülerini satışa çıkaran şahıslara darbe vuruldu.

Van'da Telegram operasyonu, 9 il daha var! Emniyet düğmeye bastı

Kayseri merkezli Adana, Antalya, Ankara, İstanbul, Bursa, Gaziantep, Sakarya, Samsun ve Van'da Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı Siber Suçlarla Mücadele ekiplerinin çalışmaları dâhilinde düzenlenen operasyonlarda çocukların müstehcen görüntülerini satışa sunan çeteye operasyon düzenlendi. Teknik ve fiziki ekip çalışması kapsamında düzenlenen eş zamanlı nokta "Sibergöz22" operasyonunda 15 şüpheli gözaltına alındı. 

Operasyonlara ilişkin X medya hesabından açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Kara Vatan’da olduğu gibi Siber Vatan’da da sanal devriyelerimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında. Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, çevrim içi çocuk müstehcenliği ve tacizi ile mücadele kapsamında, çocuklara ait müstehcen ürünleri ülkeye sokma, çoğaltma, satma, depolama, bulundurma ve kullanma suçlarının önlenmesine yönelik, Kayseri merkezli Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Gaziantep, İstanbul, Sakarya, Samsun ve Van’da eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.” dedi. 

HABER MERKEZİ 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler