Van'da Travma Sonrası Aile Danışma Merkezi kuruluyor

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) işbirliği ile Van'da Travma Sonrası Aile Danışma Merkezi kuruluyor.

Van'da Travma Sonrası Aile Danışma Merkezi kuruluyor

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ünal Öncül ve AÇEV Başkan Yardımcısı Ayla Göksel, Hüsrevapaşa Konteyner Kentte açılacak Travma Sonrası Aile Danışma Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Öncül ve Göksel, travma yaşayan vatandaşlardan ön talepleri alan merkezin personelinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Merkez hakkında bilgi veren Öncül, AÇEV işbirliği ile açılacak olan bu merkezin sadece Hüsrevpaşa Konteyner Kente değil Van'ın hepsine hitap edeceğini bildirdi.

AİLE DANIŞMANLIĞI MERKEZİ

Merkezde yetişkin ve çocuklar için 4 psikolog görev yaptığını ifade eden Öncül, mobil ekipte ise 1 psikolog ile 1 sosyoloğun ise sahada çalıştığını söyledi. Bu çalışmaları deprem sonrası travma yaşayan daha fazla depremzede vatandaşa ulaşabilmek için yapıldığını dile getiren Öncül, bu tür projelerin böylesine büyük doğal afetler sonrasında çok büyük önem taşıdığını kaydetti.

AÇEV Başkan Yardımcısı Göksel, deprem sonrası psikolojik travma yaşayan ebeveynler ile çocuklara yönelik hizmetleri bu merkezde sürdüreceklerini belirtti.

Temel hedeflerinin çocuklara ve annelerine bir destek mekanizması oluşturmak olduğunu ifade eden Göksel, çocuklara gelişimlerini destekleme, yaşadıkları travma ile baş etme konusunda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile AÇEV'in işbirliği ile yardımcı olmaya çalışacaklarını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz