Varto'da 2. halk şenliği

Muş’un Varto Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Nuri Çetin, kıl Çadır aile çay bahçesinde “2. Geleneksel Halk Şenliği” düzenledi.

Varto'da 2. halk şenliği

Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, belediye tarafından kurulan kıl çadırlı aile çay bahçesinin açılışını yaparken Geleneksel hale getirmeyi planladıkları halk şenliğinin 2’ncisini vatandaşlara alabalık ikram edilerek gerçekleştirildi.

HALK ŞENİLĞİ

Çetin, Varto’da sosyal hayatı canlandırmak için ellerinden gelen her türlü imkânları yaptıklarını belirterek, “Bir sürü sosyal tesis yaptık. Bunlardan en önemlisi olan Hürriyet Mahallemizde yaptığımız büyük aile çay bahçemiz ve düğün salonumuzdu. Daha önceden açılışını vatandaşlarımızla birlikte yaptık. Vatandaşlarımızla ve mahallelilerimizle ayda bir defa bir araya gelip alabalık yemeyi planlamıştık. Ayda bir bu geleneği yaşatacağız demiştik. Her ay bin kişi ile yaptığımız halk günümüz var. Annem de gelmiş biz halk gününü halk pikniği şeklinde yapıyoruz. Vatandaşlarımız buraya geliyorlar sorunlarını burada bize söylüyorlar. Burada ikramda bulunuyoruz. Yani halk pikniğini her ay böyle devam edeceğiz. Kışında inşallah çadırımızın içinde olacak. Katılan herkese teşekkür ederim. Vartolu hemşerilerimize bu halk şenliğimiz hayırlı olsun” dedi.

Geleneksel 2’nci halk şenliğine İlçe Emniyet Müdürü Orhan Ağdaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Süne, Askerlik Şubesi Başkanı Halil Akdeniz ve muhtarlar, kamu kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz