Vatandaş tedirgin!

Son dönemlerde başta Doğu ve Güneydoğu illeri olmak başta üzere tüm Türkiye'de giderek ciddi bir artış gösteren madde bağımlılığı, tüm toplumu olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.

Vatandaş tedirgin!

Toplumun en büyük sorunlarından birinin uyuşturucu olduğunu belirten vatandaşlar, bununla mücadele etmenin herkesin görevi olduğunu söylediler. Madde bağımlılığının sadece Şanlıurfa'da değil tüm ülkede yaygın olduğunu ifade eden Şanlıurfalılar, gençlerin vakitlerini geçirebileceği alanların biraz daha çoğaltılması gerektiğini belirterek, "Başımızdaki insanlar düşünmedikten sonra buradaki insanlar ne yapabilir. Büyükler düşünmedikten sonra madde bağımlılığının önünü kim kesebilir." ifadelerini kullandı.

"GENÇLİK GİDEREK KÖTÜYE DOĞRU GİDİYOR"

Madde kullananların evine, anne ve babasına hasret kaldığını dile getiren Mehmet Hülagü, ilgili birimlerin gençlerin ellerinden tutması gerektiğini söyledi.

Hülagü, "Şanlıurfa'nın her köşesinde, her yerinde gençlerimiz git gide kötüleşiyor. Valilik, Kaymakamlık ve ilgili birimlerin gençlerimizin elinden tutması gerekir. 15-16 yaşlarındaki çocuğa bakıyorsun eroine düşmüş, evine, anne ve babasına hasret kalmış durumda. Gençlerimizin çoğu kötü yola düşmüş, uyuşturucu madde kullanıyorlar. Madde kullanan gençlere bir şey diyemiyoruz. Hırsızlık bayağı artmış ve halka çok zararları var." ifadelerine yer verdi.

"ÇOCUKLAR VE GENÇLER ELDEN GİDECEK"

Ufacık çocukların elinde uyuşturucu madde olduğunu söyleyen Kadir Durmuş, "Uyuşturucu tüketimi Türkiye de başını almış yürümüş. Başımızdaki insanlar düşünmedikten sonra buradaki insanlar ne yapabilir? Büyükler düşünmedikten sonra madde bağımlılığının önünü kim kesebilir. Ufacık çocukların eline bakıyorsun uyuşturucu var. Yetkililer bununla hiç ilgilenmiyor. Her köşe başında madde satan ve içen var. 1970'lerden bu döneme kadar ilk defa bu dönemde bu kadar çok bulundu. Şanlıurfa Valisi'nin ve Emniyet Müdürlüğü'nün bu konunun üzerine çok durması lazım. Yoksa çocuklar ve gençler hepsi elden gidecek." dedi.

"GENÇLERİMİZ BU HALE DÜŞMESİN"

Belediyenin yapılan uygulamaları sıkılaştırması gerektiğine dikkat çeken Ramazan Karakeçili, "Devlet son zamanlarda bu konunun üzerinde durmaya başladı ve durmalı da. Bizim gençlerimize yazık. Gençlerimiz bu hale düşmesin. Şanlıurfa gibi bir yerde, Peygamberler şehrinde bu konuya bir an önce el atılması gerekir. Yapılan uygulamaları sıkılaştırsınlar, buna sebep olanları bulsunlar. Madde içen gençler her şeyi yapabilir. Ailesine, çevresine ve kendisine zarar verebilir. Belediyemiz gençlerimizi başıboş bırakmasınlar." ifadelerini kullandı.

"GENÇLERİN ENERJİLERİNİ TÜKETEBİLECEĞİ ALANLAR OLUŞTURULMALI"

Farkındalık eğitimlerinin arttırılması gerektiğini ifade eden Gurbet Yıldırım, gençlerin enerjilerini tüketebilecekleri alanların oluşturulması gerektiğine dikkat çekti.

Yıldırım, "Madde bağımlılığı şu an sadece Şanlıurfa'da değil tüm ülkede yaygın durumda. Gençlerin vakitlerini geçirebileceği alanların biraz daha çoğaltılması lazım. Farkındalık eğitimlerinin arttırılması gerekiyor. İnsanları bir yandan eğitirken bir yandan da onların enerjilerini tüketebilecekleri alanlar oluşturmalı. Bu anlamda belediyenin, diğer kamu kuruluşlarının ve STK'ların iş birliği içerisinde çalışma yapması gerektiğini düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz