(Video) Erdoğan'dan milyonlarca vatandaşı sevindiren açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin New York gazetecilerin sorularını yanıtladı.

(Video) Erdoğan'dan milyonlarca vatandaşı sevindiren açıklama

Erdoğan, milyonlarca vatandaşın merakla beklediği emekli maaşı artışına yönelik "Emeklilerimizin sıkıntılarını da biliyoruz. Hak ettikleri refah düzeyine ulaşmaları için gayret göstereceğiz" dedi.                            

Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli maaşına ilişkin açıklaması "Biz ekonominin kronik problemlerini çözerken işçilerimizin, memurlarımızın yanı sıra emeklilerimizi de enflasyona ezdirmemek için çabalıyoruz. Bu konuda attığımız adımlar mevcut. Emeklilerimizin sıkıntılarını da biliyoruz. Toplumun tüm kesimlerine yönelik adımlar attığımız gibi onların da yaşam koşullarını iyileştirici adımlar atacağız. Uyguladığımız Orta Vadeli Programın başarıya ulaşmasıyla birlikte oluşacak refah artışında toplumun tüm kesimleri gibi tabii ki emeklilerimiz de payını alacaktır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da emeklilerimizin hak ettikleri refah düzeyine ulaşmaları için gayret göstereceğiz."dedi.

Erdoğan "Emekli maaşı konusu fazla uzamaz. Yani en kısa zamanda. İlgili bakanım zaten çalışmalarını sürdürüyor. Dönüşte zaten bir araya gelip, 'Ne durumdasın, ne yaptın, ne yapıyorsun?' kendisinden bunun bilgilerini de alacağız. Ama 2024'e inşallah bunun kararlarını vermiş olarak gireriz."ifadelerini kullandı.

Erdoğan "Enflasyonla ilgili olumlu gelişmeler öyle zannediyorum ki önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde bunu görmeye başlarız. Önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde neticesini almaya inşallah başlarız. Şu anda hayırlı işaretler var. Gerek Hazine ve Maliye Bakanım Mehmet Şimşek gerek Hazine'deki arkadaşlar gerekse Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, onlar bu noktada önümüzdeki yılın ilk çeyreği itibariyle olumlu neticeleri almaya başlayacağımızı söylüyorlar.  Biz de onlara güveniyoruz, inanıyoruz. Programa yabancıların bakışı da olumlu." şeklinde konuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı