(Video) Marmaris'teki orman yangını

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor.

(Video) Marmaris'teki orman yangını

Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkisinde ormanlık alanda 21 Haziran'da başlayan yangın devam ediyor. Gece boyunca alevlere karadan çok sayıda ekip ile müdahale edildi. Yangının Muğla Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi yakınlarına kadar gelmesi üzerine orman ve itfaiye ekipleri, alevlerin önüne geçmek için güvenlik koridoru açtı.

Alevlere, sabahın ilk saatlerinden itibaren havadan da müdahale edilmeye başlandı. Ekipler, yangını kontrol altına almak için çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor.

Marmaris orman yangınında alevlere savaşan yangın söndürme ekipleri aynı zamanda yangından etkilenen yaban hayatına da yardımcı oluyor. Orman işçileri Değirmenyanı Mahallesi'nde devam eden yangında ayakları yanan bir domuz yavrusunu kurtararak müdahale etti. Ekipler hayvanın ayaklarına ve bacaklarına yanık kremi sürdü. Domuz yavrusu daha sonra tedavi için veterinere gönderildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci de bölgeden yangınla mücadeleyi takip ediyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Marmaris'teki orman yangınına ilişkin açıklamalarda bulundu. Soylu: “Orman konusundaki cezalar arttırılmalıdır" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Marmaris'teki orman yangınına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kirişçi: "Orman yangınında büyük ölçüde sıkıntı giderilmiş durumda" dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Muğla'nın Marmaris ilçesindeki orman yangınında 34 uzman personelin afetten etkilenen 131 kişiye psikososyal destek verdiğini belirtti. Yanık, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Muğla'nın Marmaris ilçesinde devam eden orman yangınına ilişkin çalışmaların devam ettiğini belirterek, "34 uzman personelimiz afetten etkilenen 131 kişiye psikososyal destek verdi." ifadesini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Muğla'nın Marmaris ilçesindeki orman yangınından 29 kişinin etkilendiğini ve 12'sinin ambulanslarla hastaneye sevk edildiğini belirterek, tedavisi devam eden 2 kişi bulunduğunu bildirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz