(Video) Usta sanatçı ayla algan hayatını kaybetti

Usta tiyatro sanatçısı, yönetmen, şarkıcı ve eğitmen Ayla Algan, geçirdiği beyin kanaması sonucu 86 yaşında hayatını kaybetti.

(Video) Usta sanatçı ayla algan hayatını kaybetti

Usta tiyatro sanatçısı, yönetmen, şarkıcı ve eğitmen Ayla Algan, geçirdiği beyin kanaması sonucu 86 yaşında hayatını kaybetti.

Algan, cumartesi günü son yolculuğuna uğurlanacak.  Usta tiyatrocu için Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde tören düzenlenecek. Algan, öğle namazının Teşvikiye Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından, Aşiyan Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Algan için taziye mesajı paylaştı. Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Türk tiyatrosunun, sinemasının ve müziğinin usta ismi, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi, çok değerli Ayla Algan Hanımefendi'nin vefat haberini üzüntüyle öğrendim. Merhumeye Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyorum." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, hayatını kaybeden tiyatro sanatçısı, yönetmen, şarkıcı ve eğitmen Ayla Algan için başsağlığı diledi. Yılmaz, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, şu ifadeleri kullandı: "Türk tiyatrosunun, sinemasının ve müziğinin kıymetli ismi, Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü'nün sahibi Ayla Algan'ın vefatından üzüntü duydum. Usta sanatçımıza Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun." dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hayatını kaybeden tiyatro sanatçısı, yönetmen, şarkıcı ve eğitmen Ayla Algan için başsağlığı diledi. Koca, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, şu ifadeleri kullandı: "Tiyatro, sinema ve müzik sanatlarımıza katkılarıyla gönüllerde yer edinmiş, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi Ayla Algan Hanımefendi'nin vefatı sebebiyle hepimiz üzgünüz. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum." dedi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, hayatını kaybeden tiyatro sanatçısı Ayla Algan için başsağlığı mesajı yayımladı. Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Türk tiyatrosunun ve sinemasının usta ismi, devlet sanatçısı Ayla Algan'a Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum." ifadesini kullandı.

 Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, tiyatro sanatçısı, yönetmen, şarkıcı ve eğitmen Ayla Algan'ın vefatı nedeniyle taziye mesajı yayımladı. Ersoy, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, şu ifadeleri kullandı: "Tiyatro ve sinema dünyamızın değerli oyuncusu, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi Ayla Algan'ın vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Usta sanatçıya Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum." dedi

Sosyal medya hesabından açıklama yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Yaşamını yitirdiğini üzüntüyle öğrendiğim değerli sinema ve tiyatro sanatçısı Ayla Algan'a Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve sanat camiasına başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz