Vinç kazası: 1 ölü, 4 yaralı

Bursa'da dün akşam saatlerinde Korupark evlerinin inşaatında çalışan vincin başka bir vince çarparak devrilmesi sonucu 1 vinç operatörü hayatını kaybetti, 4 işçi de yaralandı.

Vinç kazası: 1 ölü, 4 yaralı

Devrilen vincin, inşaatın yanındaki çocuk parkına teğet geçmesi ise olası faciayı önledi. Vincin kopan halatı, o sırada çocukların oynadığı parka savruldu. Çocuklardan yaralanan olmadı.

Olay, dün saat 20.00 sıralarında, merkez Osmangazi ilçesi Emek Mahallesi'nde meydana geldi. Korupark evlerinin devan eden çok katlı inşaatına malzeme taşıyan yaklaşık 30 metre boyundaki vinçlerden birisi, belirlenemeyen bir nedenle savruldu. Vidalarının kopmasıyla ortadan ikiye ayrılan vinç, önce yan tarafındaki bir başka vinçe çarptı, ardından da çocuk parkına doğru düştü. Parktaki çocuklar ile mahalle sakinleri büyük panik yaşayıp kaçıştı. Parkın kenarındaki bir yapıya çarpan vinç, çocuk parkına ulaşamadan asılı kaldı. Kopan halatı ise çocuk parkına savruldu.

Kazada vinç operatörü yaşamını yitirdi. Diğer vincin üst bölümü ise kırılarak inşaatın üzerine düştü. Bu sırada inşaatta çalışan 4 işçi hafif şekilde yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Çekirge Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Görgü tanıkları, büyük bir gürültü ile savrulan vincin parka düşmesi halinde büyük bir facia yaşanabileceğini dile getirdi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz