Görüş Bildir

Viyana dayandık Viyana'ya! Milliler dolu dizgin

İsveç'in ardından Avusturya'yı da aynı tarifeyle yenen millilerimiz, Euro 2016 Avrupa Şampiyonası öncesi rakiplerine “Avrupa Avrupa duy sesimizi, bu gelen Türkler’in ayak sesleri” diyerek meydan okudu adeta. 1-0 geri düşmesine rağmen pes etmeyen İmparator’un öğrencileri, Hakan Çalhanoğlu’nun müthiş frikik ve Arda Turan'ın kalecinin hatasından bulduğu gollerle sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Viyana dayandık Viyana'ya! Milliler dolu dizgin

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası hazırlıkları kapsamında Avusturya ile yaptığı özel maçı 2-1 kazanan A Milli Takım, son dönemdeki yükselen form grafiğini sürdürdü.

Başkent Viyana'daki Ernst Happel Stadı'nda yapılan maçta Junuzovic'in golüyle 1-0 geri düşen milliler, Hakan Çalhanoğlu ve Arda Turan'ın golleriyle sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Kötü başladığı 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde en iyi grup üçüncüsü olarak final biletini alan Türkiye, oynadığı son 13 maçta yenilgi yüzü görmedi.

Brezilya karşısında 12 Kasım 2014'te İstanbul'daki özel maçta  4-0 mağlup olan ay-yıldızlı ekip, bu müsabakanın ardından yaptığı 13 maçın 10'unu kazandı, 3'ünde berabere kaldı.

Yedisi resmi, 6'sı özel son 13 maçında 24 gol atan milliler, kalesinde ise sadece 7 gol gördü. Bu periyotta rakiplerini 7 kez konuk eden ve 6 deplasman maçına çıkan milli takım, 13 karşılaşmanın sadece birinde gol atamazken, 6 müsabakada gol yemedi.

Yenilmezlik rekoruna 4 maç kaldı               

Oynadığı son 13 maçı yitirmeyen ay-yıldızlı ekibin geçmişte yenilmezlik rekoru 16 olarak gerçekleşti.

Milli takım tarihine damga vuran Fatih Terim yönetiminde 22 Aralık 1994'te İtalya'ya 2-1 yenilen Türkiye, daha sonra çıktığı 16 müsabakayı da yitirmedi.

Bu dönemde İsrail, İsveç, İsviçre, Kanada (2), Honduras, Yeni Zelanda, Makedonya, Macaristan ve Belarus'u yenen milliler, Romanya, Paraguay, Şili, Finlandiya, İzlanda ve İsveç karşılamalarından da berabere ayrıldı. Millilerin yenilmezlik serisi 26 Mart 1996 tarihindeki 3-0'lık Çek Cumhuriyeti mağlubiyetiyle  son buldu.

Avusturya'ya karşı 7. galibiyet

Türkiye ile Avusturya, Viyana'da özel maçla tarihte 16. kez karşı karşıya geldi.

İki ülke A milli takımları arasında 7'si Türkiye, 9'u da Avusturya'da yapılan 16 maçta Avusturya 8, Türkiye 7 galibiyet alırken, sadece bir maç berabere bitti.

10'u resmi, 6'sı özel olmak üzere geride kalan maçlarda Türkiye'nin toplam 22 golüne, Avusturya 18 golle yanıt verdi.

Öte yandan, rakibine karşı ilk 6 maçı tek gol bile atamadan yitiren Türkiye, son 10 maçın 8'ini gol yollarında boş geçmedi.

Arda'dan 18, Hakan'dan 5. gol

Milli futbolculardan Arda Turan 18, Hakan Çalhanoğlu ise A Milli Takım'daki 5. golünü kaydetti.

Ay-yıldızlı ekiple 15. maçına çıkan Hakan, karşılaşmanın ilk yarısında attığı şık frikik golüyle A Milli Takım adına 1-1 beraberliği sağladı. Almanya'nın Bayer Leverkusen takımında oynayan genç futbolcu, A Milli Takım formasıyla attığı gol sayısını 5'e yükseltti.

Mücadelenin 56. dakikasında millileri 2-1 öne geçiren golün sahibi Arda Turan ise 89. kez giydiği A Milli Takım formasıyla 18. kez fileleri havalandırdı.

Nuri Şahin, yaklaşık 2 yıl sonra milli maçta

A Milli Takım'ın deneyimli oyuncusu Nuri Şahin, yaklaşık 2 yıl sonra milli formayı giydi. Son iki sezonda yaşadığı sakatlıklarla uzun süre sahalardan uzak kalan Nuri, ay-yıldızlı formayı da giyememişti. Milli takım ile son maçına 1 Haziran 2014'te ABD karşısında çıkan deneyimli futbolcu, 667 gün sonra Avusturya karşılaşmasıyla milli takıma dönmüş oldu.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi