Yağmur Der'den fakir öğrencilerin yararına kermes

Mardin'de ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına düzenlenen kermese vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Yağmur Der'den fakir öğrencilerin yararına kermes

Ev yapımı kek, pasta, tatlı ve yemek çeşitleri ile el işi hediyelik eşya ve çeyizlik eşyaların satıldığı kermes Mardinli hayırsever kadınların bir araya gelerek kurduğu Yağmur Derneği tarafından açıldı.

Geliri ihtiyaç sahibi öğrencilere verilmek üzere Yenişehir semtinde düzenlenen kermesin açılışına Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, Vali Turhan Ayvaz’ın eşi Zehra Ayvaz, Müftü Dursun Ali Coşkun ve vatandaşlar katıldı. Müftü Dursun Ali Coşkun’un duası ile açılan kermesin bir hafta boyunca süreceği belirtildi.

FAKİR ÖĞRENCİLER İÇİN

Kermes açılışında konuşan Yağmur Derneği Başkanı Güler Hamidi, kermesin açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Hamidi, "Fakir ama başarılı çocuklarımızın eğitilmesi konusunda hazırlanan bu anlamlı kermese her vatandaşımızın destek vermesini bekliyoruz. Çünkü tüm çocuklarımızın iyi bir eğitim almasına büyük önem veriyoruz. Hem Yenişehir semtinde ve eski Mardin'de iki ayrı kermes açtık. Buradan elde edilecek gelir ile fakir ve muhtaç öğrencilerimizi okutacağız. Kermese katılan vatandaşlar ev hanımlarının yaptıkları ev yemekleri ve tatlı çeşitlerinden alarak fakir öğrencilere katkı sağladı.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz