Yakalanmamak için uyuşturucu yüklü aracı ateşe verdiler

TAG Otoyolu'nda polisten kaçan sürücü ve yanındaki şüpheli, yol kenarında durdurdukları otomobili ateşe verip kaçmaya çalıştı

Yakalanmamak için uyuşturucu yüklü aracı ateşe verdiler

Adana'da polis tarafından uyuşturucu ticareti yaptıkları bilgisiyle TAG otoyolunda durdurulmak istenen otomobilin sürücüsü ve yanındaki şüpheli, yol kenarında durdurdukları aracını ateşe verip kaçmaya çalıştı. Zanlılar yakalanırken, kullanılamaz hale gelen otomobildeki yaklaşık 60 kilo eroin zarar görmeden ele geçirildi.

Van'dan Adana'ya yüklü miktarda uyuşturucu sevkıyatı yapılacağını bilgisini alan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekipleri, Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolunun içi ve kent içi çıkışlarında güvenlik önlemleri aldı.

Ekipler, İ.D. ve S.H'nin bulunduğu 12 AT 050 plakalı otomobili otoyolun Organize Sanayi Bölgesi çıkışında durdurmak istedi.

Polislerin ''Dur'' ihtarına uymayan zanlılar, otoyolun merkez Sarıçam ilçesi Buruk Mahallesi mevkisinde durdurdukları aracı, çakmak gazı ve kolonyayla ateşe verdi.

Zanlılar, araçta yangın çıkarttıktan sonra kaçarak izlerini kaybettirmeye çalıştı.

Takipte olan ekiplerden bazıları zanlıları yaya olarak kovalamaya devam ederken, bir kısmı ise yangın tüpleriyle aracı söndürmeye çalıştı.

Otomobil yanarken bagajı açan ekipler, yaklaşık 60 kilogram eroinin bulunduğu çantaları yanmadan araçtan çıkarttı. Olay yerine çağrılan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin de müdahalesiyle yangın söndürülürken, araç kullanılamaz hale geldi.

Ekiplerin yaptığı kovalama sonucu İ.D. ve S.H, yakalanarak gözaltına alındı. Zanlılar, ele geçen uyuşturucuyla Adana Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz