Görüş Bildir

Yalnız yaşayan yaşlı adama, sağlık çalışanları sahip çıktı

Konya’da 25 yıl önce eşi öldükten sonra bakamadığı engelli oğlunuhuzur evine teslim eden 77 yaşındaki Hüseyin Harmankaya’yailçedeki hastane personeli sahip çıktı. Harmankaya’nın dahiliye servisinde tedavisini tamamlayan hemşire ve diğer sağlık çalışanları, yaşlı adama yeni kıyafetler alıp, yaşadığı eve de bakım yaptı.

Yalnız yaşayan yaşlı adama,  sağlık çalışanları sahip çıktı

Konya’nın Hüyük İlçesi’nde eşini kaybettikten sonra 25 yıldır yalnız yaşayan Hüseyin Harmankaya, kronik hastalıkları nedeniyle birlikte yaşadığı engelli oğluna da bakamaz hale gelince huzur evine yerleştirdi. Kişisel ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma gelen ve karın ağrısı şikayetleri artan Harmankaya, komşuları tarafından Hüyük Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Dahiliye servisinde tedavi altına alınan Harmankaya'nın durumundan etkilenen sağlık çalışanları, hastanın sadece tedavi sürecini değil, taburcu olduktan sonraki yaşam kalitesini de artırmak için harekete geçti. Harmankaya'nın kişisel hem de evinin bakımlarını yapan sağlık çalışanları,aralarında topladıkları paralarla da kıyafet aldı, evindeki diğer ihtiyaçları karşıladı. Kendisine sahip çıkan sağlık personeline teşekkür eden Harmankaya, şöyle dedi:
"Kılık- kıyafetim ve kişisel bakımları tam yapamadığımdan dolayı hastaneye gitmeye bile çekiniyordum. Fakat rahatsızlığım artınca komşular beni hastaneye getirdiler. Burada bana gösterilen ilgi ve samimiyet, beni çok mutlu etti. Tüm doktor ve hemşirelere teşekkür ediyorum, onların bu iyiliklerini unutmam mümkün değil."
Hastane Başhekimi Uzman Dr. Fatih Selvi, hastane çalışanlarının duyarlılığının kendisini de son derece mutlu ettiğini belirterek, "Tedavisi başarıyla tamamlanan hastamıza bundan sonraki süreçte de elimizden geldiği kadar destek olmaya devam edeceğiz. Sağlıkçılara şiddet olaylarının bu denli gündemde olduğu bir ortamda sağlıkçıların nasıl bir ortamda ve fedakarca çalıştıklarını bu örnek bize göstermektedir" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi