Yangını özel ekip soruşturacak

Marmaris'teki orman yangınında ikinci gün; çıkış nedeni için özel ekip kuruldu

Yangını özel ekip soruşturacak

Muğla'nın Marmaris ilçesinde dün akşam saatlerinde çıkan ve 200 hektarı aşkın alanda etkili olan orman yangınına ikinci günde, 20 helikopter ve 14 uçakla havadan, 1494 personel, 172 arazöz, 191 kamu kuruluşlarına ait araç, 17 dozer ve 39 iş makinesiyle karadan müdahale sürüyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci de söndürme çalışmalarını yakından takip ediyor. Bakan Kirişci, yangının büyük oranda kontrol altına alındığını açıkladı. Yangının çıkış nedeninin tespiti için özel ekip kurulduğu bildirildi.

BAŞSAVCI YAĞCI: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı'nın yaptığı yazılı açıklamada, Amazon Koyu Bördübet mevkisinde, dün saat 20.00 sıralarında başlayan ve 300-400 hektarlık kızılçam ormanının zarar gördüğü yangınla ilgili Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldığı kaydedildi. Soruşturmanın tüm yönleriyle titizlikle yürütüldüğü vurgulandı.

ERDOĞAN YANGIN BÖLGESİNDE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, ormanda  çıkan yangını havadan inceledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yetkililerden yangınla ilgili bilgi aldı.

Kaynak: AJANSLAR