Yılanlarla boğuşuyorlar

Hakkari'de yılanlar, İlhan ailesinin evini mesken tuttu

Yılanlarla boğuşuyorlar

Hakkari'de havaların ısınmasıyla birlikte yerleşim alanlarında görülmeye başlanan yılanlar, 11 nüfuslu İlhan ailesinin evini mesken tuttu.

Şehir merkezinden yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta bulunan Boybeyi köyüne bağlı Yeşilbulak mezrasında tek katlı toprak bir evde 11 nüfusuyla birlikte yaşayan Ramazan İlhan'ın evi, yılanların istilasına uğradı. Evlerinde bulunan yılanlardan birini öldüren aile, diğerlerinin ahşap tavan arasında saklandığını, korkudan geceleri dışarıda kendi imkanlarıyla yaptıkları derme çatma barakada geçirdiklerini anlattı.

EVLERİNİ YILANLAR MESKEN TUTTU

Önce tavandan toprak düşmeye başladığını belirten Ramazan İlhan, "Tavandan toprak düştüğünü fark ettik. Bir de baktık ki çok sayıda yılan tavanın arasındaki kalaslarda duruyor. Hemen çocuklarımı dışarı çıkardım ve elime aldığım tırmıkla yılanlara vurmaya başladım. Yılanlardan birini öldürdüm. Fakat diğerleri tavan arasına kaçtı. Yaklaşık 4-5 yılandı. Öldürdüğüm yılan yaklaşık 1 metre uzunluğundaydı. Belki evimde görünmeyen birçok yılan daha vardır. Kaçan yılanların tekrar ortaya çıkacağı korkusuyla evimize giremedik. Daha önce yaşanan deprem nedeniyle evimin yan tarafına yaptığım barakaya girerek geceyi burada geçirdik. Geçen yıl da yine evimi yılanlar basmıştı. Durumu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne bildirmiştim ve gelen ekipler evimi ilaçlamışlardı.

İLAÇLAMAYA RAĞMEN GELİYORLAR

Ancak bu yıl tekrar böyle bir durumla karşılaştık. İlaçlama ile halledilecek bir şey değil. Yılanlardan birinin herhangi birimizi sokması halinde ölebiliriz. Yılanlar genellikle akşamları ortaya çıkıyor. Gündüz girdiğimiz evimizi akşamları terk ediyoruz. Geceyi halen dışarıdaki barakada geçiriyoruz. Maddi durumum iyi değil. Yetkililerden tek isteğim, evimi istila eden yılanlar birimize zarar vermeden bize sahip çıkmaları ve bu duruma bir çare bulmalarıdır. Evimin damını yıkarak çatı yapmak istiyorum. Bu nedenle yetkililerden evimin damına çatı için malzeme istiyorum'' dedi.

YILAN NÖBETİ TUTULMAYA BAŞLANDI

 

Ümmet ve Ebubekir İlhan isimli kardeşler ise, çok korktuklarını ifade ederek, "Akşam çok korktuk. Babam yılanları görünce bizi hemen dışarı çıkarıp yılanlardan birini öldürdü, diğer yılanlar ise kaçıp dama dağıldı. 11 nüfuslu bir aileyiz. Kalabalık bir nüfusa sahip olduğumuz için geceyi geçirdiğimiz küçük barakaya sığamıyoruz. Evimizin damına çatı yapılması için yetkililerden yardım bekliyoruz'' şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz