Görüş Bildir

Yılbaşı İstanbul'da çok güvenli geçecek! Neden mi?

Yılbaşı akşamı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin güvenlik önlemleri tamamlandı

Yılbaşı İstanbul'da çok güvenli geçecek! Neden mi?

Yılbaşı akşamı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin güvenlik önlemleri tamamlandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, yılbaşı gecesi için alınan güvenlik tedbirlerini Taksim'de tanıttı. Noel baba, simitçi ve boyacı kılığındaki polisler, Gezi Parkı'nda basın mensuplarının karşısına çıktı.

Yılbaşı gecesi İstanbul genelinde yaklaşık 15 bin polisin görev yapacağını belirten Güven Timleri Şube Müdür Yardımcısı Zafer Baybaba, "Bunlardan 5 bini sadece Beyoğlu'nda İstiklal Caddesi civarında olacak. Taksim meydanı ile birlikte Kadıköy, Beşiktaş, Fatih, Bakırköy civarında her noktada güven timlerimiz ve narkotimlerimiz görev alacaklar. Ayrıca İstiklal Caddesi civarında mobese ve fotofilm şube müdürlüğümüze bağlı canlı yayın araçları ve yaya kameralarla her noktası izlenecek. Yaşanabilecek olumsuzluklarda bölgeye personel sevki sağlanacak" diye konuştu.

İstanbul genelinde güven timleri sayısının iki katına çıkarıldığını belirten Baybaba, "Yılbaşı gecesinde yaklaşık bin personel ile güven timi olarak istiklal caddesine yılbaşı etkinliklerinde görev alacağız. Yine halkımızın yaşayabileceği sorunlar karşısında yerinde ifade almak üzere taksim meydan, Tünel meydan, Galataray meydanda mobil polis merkezlerimiz ve gözaltı araçlarımız olacak. Taksim meydanda yayalaştırma projesi kapsamında devam eden çalışmalar var. Bu çalışmaların yapıldığı her yer bariyerlerle çevrilmiş durumda. Bu alanlar girmemeli yönünde istirhamımız olacak" ifadelerini kullandı.

Yılbaşında yaşanan taciz olaylarının her yıl azaldığına dikkat çeken Baybaba, "Emin olun İstiklal Caddesi'nin her sokağında güven timleri ve narkotimlerimizle, resmi ekiplerimizle olacağız. Tahmini 5 bin polisimiz taksim ve İstiklal Caddesi'nde görev alacak" dedi.

Baybaba güven timlerinin noel baba, simitçi ve boyacı kılığına girerek halkın arasında fark edilmeden rahatça dolaşabildiğine dikkat çekerek, "Daha önce resim alışılagelmiş polislerimiz vardı. Bunla suça meyilli kişiler tarafından fark ediliyordu. Bu arkadaşlarımız fark edilmiyor, tam tersine biz onları fark ediyoruz ve takip ediyoruz. Vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu her anda yanlarındayız" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir