Yoksula ücretsiz!

Parası olmayanları ve öğrencileri ücretsiz taşıyor

Yoksula ücretsiz!

Diyarbakır’da Yaşar Kaya (39), sahibi olduğu ve şoförlüğünü yaptığı özel halk otobüsünün camına ‘Değerli yolcularımız; paranız yoksa veya eksikse, gönül rahatlığıyla binebilirsiniz. Özellikle öğrenci kardeşlerimiz, siz hiç çekinmeden binebilirsiniz. Bir dua yeter bizlere. Bizden yana helaldir’ notu asarak, ‘param yok’ diyenleri ve öğrencileri ücretsiz taşıyor. Depremlerden önce de bu uygulamayı yaptığını belirten Kaya, “İnsanların toplum içerisinde ‘benim param yok’ diyerek, rencide olmaması için bu kağıdı astım. 16 yıldır bu işi yapıyorum, herhangi bir yolcudan para talep etmedim” dedi.
Kent merkezinde 16 yıldır şehir içi yolcu taşımacılığı yaparak geçimini sağlayan Yaşar Kaya, sahibi olduğu 21 H 0098 plakalı midibüsünün camına ‘Değerli yolcularımız; paranız yoksa veya eksikse, gönül rahatlığıyla binebilirsiniz. Özellikle öğrenci kardeşlerimiz, siz hiç çekinmeden binebilirsiniz. Bir dua yeter bizlere. Bizden yana helaldir’ yazılı notu astı. Parası olmayanları ve öğrencileri ücretsiz taşıyarak ücret talep etmeyen Kaya, ağabeylerinin de insanları ücretsiz taşıdığını ifade ederek, “Ben ağabeylerimle beraber çalışıyordum. Ağabeylerim insanları mağdur etmemek için ellerinden gelenleri yapıyordu” diye konuştu.
‘İNSANLARA YARDIMCI OLMAYI SEVİYORUM’
İnsanlara yardımcı olmayı sevdiğini ifade eden Kaya, “16 yıldır şoförüm. Bizim insanlarımız çok mağdurdur. Bazı insanlar biz durağa geldiğimiz zaman, utandığından param yoktur diyemiyor. Bunların farkında olduğumdan yazıyı astım. İnsanların rencide olmaması için elimizden geleni yapıyoruz. İşimi severek yapmıyorum ama tek sevdiğim şey insanlara yardımcı olmaktır. Depremden sonra insanların çok mağdur olduğunu gördüm. Biz eskiden günde 5 ila 10 kişi ücretsiz taşırken, depremden sonra 20 ile 30 kişi ücreti olmadığını söylüyor. İnsanların toplum içerisinde ‘benim param yok’ diyerek, rencide olmaması için bu kağıdı astım. 16 yıldır bu işi yapıyorum, herhangi bir yolcudan para talep etmedim. İsteyen kişiler verir, istemeyen de vermez. Öğrenci kardeşlerimiz okullarına çok rahat bir şekilde gidip gelebilirler. Vatandaştan çok güzel tepkiler alıyoruz. Fotoğraf çekenler oluyor. İnsanların tepkisine baktığımda çok iyi bir şey yaptığımızın farkında oluyorum. İnşallah şoför arkadaşlarda bu kağıttan asmak isterler” ifadelerini kullandı.
Otobüste yolculuk yapan Cüneyt Akkuş da, benzer davranışların yaygınlaşması gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi:

“Çok güzel ve örnek bir davranış. Duyarlı vatandaşların yapması gereken bir şey. Toplumda mağdur, imkanı olmayan ve o sırada üzerinde para bulunmayan insanlar açısından iyidir. Bu ve bunun gibi benzer davranışların yaygınlaşması da çok önemlidir."

Kaynak: Diyarbakır Söz