YÖK’ü protesto eden üniversite öğrencilerine polis müdahalesi

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK)’ü protesto etmek için Beyazıt'taki İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi önünde toplanarak yürümek isteyen öğrencilere polis müdahale etti. Antalya'da da Akdeniz Üniversitesi öğrencilerine müdahale eden polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

YÖK’ü protesto eden üniversite öğrencilerine polis müdahalesi

YÖK'ün kuruluş yıldönümünde Beyazıt'ta protesto gösterisi düzenleyen İstanbul Üniversitesi öğrencisi bir gruba polis müdahale etti. Fen Fakültesi önünde toplanarak yürümek isteyen gruba polis için vermedi. Grup yürümekte ısrar edince polis müdahalede bulundu.

ÇOK SAYIDA GÖZALTI

Polis biber gazıyla müdahale ettiği öğrenciler arasından çok sayıda kişiyi gözaltına alırken, müdahalesi sonra gösterici grup dağıldı.

Akdeniz Üniversitesi’nde de YÖK’ün kuruluşunu protesto eden öğrencilere polis ve özel güvenlik görevlileri müdahale etti. Çıkan arbede sonucu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Akdeniz Üniversitesi Yerleşkesi Merkezi Yemekhane önünde bir araya gelen yaklaşık 30 kişilik öğrenci grubu, YÖK’ün kuruluş yıldönümünü için rektörlük önüne kadar yürümek istedi. Sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçen grubun önü polis tarafından kesildi. Öğrenciler rektörlük önüne gitme konusunda direnince polisle aralarında arbede yaşandı. Olayların büyümesi üzerine bu kez devreye TOMA girdi. TOMA’nın müdahalesi sonrasında 9 öğrenci polis tarafından gözaltına alındı.

SÜS HAVUZUNA GİRDİ

Erkek arkadaşıyla birlikte gözaltına alınmak isteyen bir kız öğrenci, karışıklık sırasında kaçmak istedi. Bir süre polis tarafından kovalanan kız öğrenci, önüne süs havuzu çıkınca yürüyerek içine girdi. Kız öğrenci havuza girince kendisini takip eden Çevik Kuvvet polisleri, dışarı çıkmasını bekledi. Havuzdan yürüyerek çıkan öğrenci, daha sonra polis tarafından gözaltına alındı.

Kaynak: DHA