Yolcu kapma yarışında can pazarı

Kartal’da, yolcu kapma yarışına girdiği öne sürülen minibüs, duramayınca önündeki başka bir minibüse çarptı. İki minibüs ile 4 otomobilin hasar gördüğü kazada çok sayıda yolcu yaralandı.

Yolcu kapma yarışında can pazarı

Kartal’da, yolcu kapma yarışına girdiği öne sürülen minibüs, duramayınca önündeki başka bir minibüse çarptı. İki minibüs ile 4 otomobilin hasar gördüğü kazada çok sayıda yolcu yaralandı. Yerde yatan yaralılara ilk müdahaleyi vatandaşlar yaptı.

Kaza, Karlıktepe Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde meydana geldi. Kadıköy – Pendik hattında çalışan Evren Karakoç yönetimindeki 34 M 1467 plakalı minibüs Atatürk Bulvarı üzerinde duramayarak şiddetli bir şekilde önünde kırmızı ışıklarda bekleyen başka bir minibüse arkadan çarptı. Minibüsün çarptığı diğer minibüs de önünde bekleyen otomobile çarpmasıyla ışıklarda bekleyen toplam 4 otomobil daha hasar gördü. Her iki minibüs içerisinde bekleyen çok sayıda yolcu çarpışma sonrasında çeşitli yerlerinde yaralandı.

Çevredeki diğer vatandaşlar tarafından minibüslerden çıkartılan yaralı yolculara ilk yardım vatandaşlar tarafından yapıldı. Bu sırada olay yerine gelen çok sayıda ambulans yaralıları çevredeki hastanelere nakletmeye başladı. Yaralı yolcuların sayıca fazla olması ve yoğun trafiğin de etkisiyle bazı yaralılar yerde uzun süre ambulans gelmesini bekledi.

Kazaya neden olan sürücü Evren Karakoç kullandığı minibüsün freninin patladığını bu nedenle duramadığını ileri sürdü. Ancak Karakoç, hızlı seyretmesiyle ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Kazayı gören vatandaşlar da, minibüsün duramayarak önündeki minibüse vurduğunu ve bu şekilde zincirleme kazanın meydana geldiğini söyledi. Görgü tanıkları, kazanın sebebinin minibüsler arasında yapılan yolcu kapma yarışının olduğunu öne sürdü.

Çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alınan yaralıların hayati hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. Minibüs sürücüsü Karakoç ise, kazanın ardından ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Kaynak: Diyarbakır Söz