Yolda mahsur kalan 14 yolcu gece yarısı kurtarıldı

Yolda mahsur kalan 14 yolcu gece yarısı kurtarıldı

Yolda mahsur kalan 14 yolcu gece yarısı kurtarıldı
Malatya'da yoğun kar ve tipi sebebiyle yolda kalan bir minibüsteki 14 yolcu donmak üzereyken kurtarıldı. Malatya İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri Hekimhan–Kurşunlu beldesine gidecek iki cenaze için bölgede yol açma çalışması başlattı.

Dikenli köyü mevkisine ulaşan ekipler, burada 44 FL 567 plakalı Süleyman Dönmez idaresindeki minibüste aralarında çocukların da bulunduğu 14 kişinin yolda mahsur kaldığını gördü. Süleyman Dönmez yönetimindeki 44 FL 567 plakalı minibüsün içerisindeki 14 kişi, Dikenli köyüne gece saat 01.00'de ulaştırıldı. Donma tehlikesi geçiren vatandaşların çok korktukları gözlendi.

Kar çalışması yapan ekiplerini denetleyen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya, Kurşunlu beldesinde iki cenaze için yol açma çalışması başlattıkları sırada yolda mahsur kalan 14 kişiyi kurtardıklarını bildirdi.

İl Genel Meclisi üyesi Nebi Yiğit ise içinde çocukların da bulunduğu 14 kişinin donmak üzereyken kurtarıldığını bildirdi.

Dikenli Köyü Muhtarı Vahap Dönmez de gece yarısı çalışan İl Özel İdaresi ekiplerine teşekkür etti. Saat 15.00'de yola çıktıklarını belirten şoför Süleyman Dönmez, kar yüzünden yolda kaldıklarını ifade ederek, Özel İdaresi ekiplerinin yolu açtığını görünce çok sevindiğini anlattı.

Kaynak: Diyarbakır Söz