Yüz yıldır kayıp olan akrabalarını arıyorlar

Muş´ta ikamet eden Dönmez ailesi, 1915 yılında kaybettikleri akrabalarını arıyor.

Yüz yıldır kayıp olan akrabalarını arıyorlar

Ağrı´da oturan aile 1915'te Osmanlı-Rus savaşında birbirlerini kaybettiklerini, bulmak için çaba sarf ettiklerini ama bulamadıklarını söyledi. Muş´ta ikamet eden Dönmez ailesi 1990'lı yıllarda Erivan radyosunda akrabalarının kendilerini anons ettiklerini komşularından öğrendiklerini anlatarak, tek hayallerinin kayıp olan akrabalarını bulmak olduğunu ifade etti.

YAKINLARINI ARIYOR

Mehmet Dönmez, akrabalarını kaybetmelerini şöyle anlattı: "Dedemin adı Bekir, ninem Almast. Dedemin iki kardeşi varmış. Dedemin bize anlattığı aynı şudur: Osmanlı-Rus savaşından önce Ağrı ilinde ikamet ediyorlarmış. Dedemin kardeşleri Ahmet ve Mehmet, dedem Bekir ve ninem Almast´a küsüp Rusya'ya gitmişler. Bizler de Ağrı´dan Kars´a, Kars´tan da Muş´a gelmişiz. 1990'lı yıllarda Erivan radyosunda kaybolan ailemizin çocukları duyuru yapmışlar.

YÜZ YIL ÖNCESİ

Kaybolan akrabalarımızı arıyoruz diyerek, dedem Bekir ve ninem Almast´ın isimlerini vermişler. O esnada bizler dışarıdaydık, duymamışız. Komşularımız gelip bize söylediler. Akrabalarımızı bulmak için Ermenistan'a kadar gittik, ama bulamadık." Dönmez, tek hayallerinin kayıp olan akrabalarını bularak, yüz yıllık hasreti sona erdirmek olduğunu söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz