Zabıtadan hormonlu domatese geçit yok

Ankara'da Etimesgut Belediyesi Zabıta ekipleri, gıda maddeleri ile sebze ve meyve denetimlerini artırdı.

Zabıtadan hormonlu domatese geçit yok

Zabıta ekipleri, özellikle semt pazarlarında hormonlu sebze denetimi yaptı. Aralıksız sürdürülen denetimlerde, yaklaşık 400 kilogram hormonlu domates ele geçirildi.

Etimesgut Belediyesi, obeziteden kansere kadar birçok hastalığa neden olan hormonlu yiyeceklerle ilgili denetimlerini artırdı. Vatandaşlardan gelen şikâyetleri de dikkate alarak denetimlerini artıran zabıta ekipleri, semt pazarlarındaki tezgâhlarda satılan sebze ve meyveleri sıkı takibe aldı. Ekipler, domateslerden numune alarak test etti. Çekirdeğinde 8–10 milimetre uzunluğunda fideler çıkan domatesler, denetim ekiplerini de şaşırttı. Bıçakla kesilen domateslerin içindeki fidelerin kısa sürede daha da uzadığı görüldü.

Uzmanlarca da sağlığa zararlı olduğu tespit edilen 400 kilogram domatese el konularak imha edildi. Etimesgut Belediyesi, konuyla ilgili İl Sağlık Müdürlüğü’nü de resmi yazıyla bilgilendirdi.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, çarşı ve pazar denetimlerini daha da artırdıklarını, halk sağlığını tehdit edecek ürünlerin satışına asla izin vermediklerini söyledi.

Uzmanlar ise hormonlu gıdaların tüketilmemesi konusunda tüketicileri uyararak, “Hormonlu gıdalar, vücuttaki hormon dengesinin ve bağışıklık sisteminin bozulmasına neden olur. Hücre yapısı bozulduğu için kanser riskini arttırır. Uykusuzluk, baş ağrısı, egzama, hafıza kaybı, depresyon, tansiyon, kalp damar hastalıkları, safra taşı gibi birçok rahatsızlığa neden olur.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz