Zehir tacirleri faka bastı

Diyarbakır'dan 18 kilo 100 gram eroini İstanbul'a götürerek Avrupa ülkelerine göndermek istedikleri iddiasıyla 3 kişi tutuklandı

Zehir tacirleri faka bastı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu ticareti yapmak amacıyla İstanbul'da Van'a gittikleri öne sürülen Eşref Ö, Seyitali O. ve Engin Ö'yü takibe aldı.

Van'da bir otomobilin bagajına 18 kilo 100 gram eroini sakladıkları iddia edilen şüpheliler, Diyarbakır'a gelmek üzere yola çıktı.

Şüphelilerden Seyitali O, Bitlis'te dağdan yola yuvarlanan kayaya çarpması sonucu arızalanan aracı çekiciyle Diyarbakır'a getirdi. Kazanın ardından Eşref Ö. ile Engin Ö. de Van'a geri döndü.

 

ZEHİR SEVKİYATI YAPAMADILAR

Narkotik polisinin operasyonu sonucu, Seyitali O. Diyarbakır'da, Eşref Ö. ile Engin Ö. Van'da yakalanırken, araçta bulunan eroine de el konuldu. Gözaltına alınan şüphelilerin koordinasyonunu sağladığı ileri sürülen Tayyar O. ise İstanbul'da yakalandı. Diyarbakır'da ele geçirilen eroinin İstanbul'a götürülmesinin ve Tayyar O. tarafından Avrupa ülkelerine gönderilmesinin planlandığı bildirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilen Tayyar O, Eşref Ö. ve Seyitali O. mahkemece tutuklanırken, Engin Ö. serbest bırakıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz