Zonguldak Emniyet Müdürü, 35 yıl sonra ilk kez üniforma giydi

Geçen yıl Zonguldak Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Osman Ak,1980'de Ankara Polis Akademisi'nden mezun olduktan35 yıl sonra ilk kez 10 Nisan Polis Haftası töreninde resmi üniforma giydi.

Zonguldak Emniyet Müdürü, 35 yıl sonra ilk kez üniforma giydi
1980'de Ankara Polis Akademisi'nden mezun olanOsman Ak, İstihbarat Daire Başkanlığı'nda göreve başladı. Meslek yaşamı boyunca hep istihbarat birimlerinde sivil kıyafetle görev yapan Ak, önemli operasyonlara da imza attı. 29 Ekim 1998'de Adana- İstanbul seferini yapan uçağı kaçıran PKK'lı teröriste yönelik operasyonu yöneten Ak, 6 Mart 1999'daÇankırı Valisi Ayhan Çevik'e yapılan bombalı saldırının faillerini ekibiyle birlikte yakaladı.1998'de Emniyet içindeki cemaat yapılanmasına ilişkin hazırladığı rapor açığaçıkan Ak,hemen ardından basına'Telekulak Skandalı' olarak yansıyan olay nedeniyle görevden uzaklaştırılmış,bu olay nedeniyle açılan davada iseberaat etmişti.

POLİS HAFTASI TÖRENİNDE ÜNİFORMA

Göreve döndükten sonra 15 yıl aktif görevde bulunmayan Ak,3 Haziran 2014'te Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile Zonguldak Emniyet Müdürlüğü görevine atandı.Meslek yaşamı boyunca istihbarat birimlerindesivil çalışan Ak,Türk Polis Teşkilatı'nın 170'inci kuruluş yıldönümü nedeniyledüzenlenen törenlerde35 yıl sonra ilk kezresmi üniforma giydi. Vali Ali Kaban'ı makamında ziyaret ettikten sonra Atatürk Anıtı'ndaki törende yer alan ve anıta çelenk koyan Ak,şiir ve kompozisyon yarışmalarındadereceye giren öğrencilere katılım belgesi ve hediye verdi.

'HEYECAN DUYUYORUZ'

Törenin ardından, 35 yıl sonra ilk kez resmi üniforma giydiği hatırlatılan Ak, "Güzel bir gün, güzel bir hafta, her şey güzel. Tabii ki bir heyecan duyuyoruz, heyecanlıyız" dedi.
Polis araçlarının kent içindeki kortej turunun ardından, Deniz Polisi ekiplerince limanda kurtarma tatbikatı yaptı. Senaryo gereği sandaldan denize düşen bir kişi, botla gelen dalgıç polisler tarafından bulunup kurtarıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz