Zonguldak'ta 2 madencinin öldüğü kaçak ocağın sahibi tutuklandı

Zonguldak'ın Kilimli İlçesi Gelik Beldesi'nde kaçak ocakta 2 maden işçisinin öldüğü metan gazı zehirlenmesi olayıyla ilgili ocak sahibi Fatih Ç. tutuklandı. Maden sahibi, işçileri ocak dışındaki malzemelerin çalınmaması için bekçi olarak işe aldığını, madene girmemeleri konusunda da uyardığını iddia etti.

Zonguldak'ta 2 madencinin öldüğü kaçak ocağın sahibi tutuklandı
Zonguldak'ın Kilimli İlçesi Gelik Beldesi'nde kaçak ocakta 2 maden işçisinin öldüğü metan gazı zehirlenmesi olayıyla ilgili ocak sahibi Fatih Ç. tutuklandı. Maden sahibi, işçileri ocak dışındaki malzemelerin çalınmaması için bekçi olarak işe aldığını, madene girmemeleri konusunda da uyardığını iddia etti.

Ayiçi Mahallesi'nde ruhsatsız işletilen ve 20 Kasım 2015'te 1 işçinin öldüğü patlamadan sonra mühürlenen kömür ocağında çalışan 19 yaşındaki Hasan Ay ve 49 yaşındaki Saim Kalkan da önceki gün metan gazından zehirlenerek öldü. Olayın ardından ocak sahibi Fatih Ç. gözaltına alındı. Fatih Ç. ifadesinde, ölen 2 kişiyi bekçi olarak olaydan 3 gün önce işe aldığını iddia ederek, şöyle dedi:
"Ocağın dışında pahalı malzemeler olduğu için hırsızlık olayına karşı onları bekçi olmaları için işe almıştım. Maddi değeri yüksek malzemeler vardı. Ocağa girmemeleri konusunda uyardım. Telkinlerde bulundum. Ocakta havalandırma olmadığını ve kesinlikle içeri girmemelerini söyledim. Olay günü saat 16.30 gibi ocağa gittim. Dışarıda olmadıklarını, ışığın da yanmadığını gördüm. Ocak girişindeki mühürün kaldırıldığını ve ocak ağzının açık olduğunu gördüm. Ocağa girdiklerini anladım. İçeri girdikten 25-30 metre gittikten sonra onları yerde hareketsiz şekilde yattıklarını gördüm."
Polisteki sorgusundan sonra adliyeye sevk edilen Fatih Ç., 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olma' suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine konuldu. Fatih Ç.'nin oğlu Caner Ç. de aynı ocakta 20 Kasım 2015'te meydana gelen Naci Çiftçi'nin öldüğü patlamadan sonra tutuklanmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler