Zonguldak'ta avukatlar tepkili

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi Adliyesi'nde görev yapan avukatlar, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesiyle sonuçlanan terör saldırısından, avukatların adliyelere giriş yöntemini sorumlu tutan anlayışa tepki gösterdi.

Zonguldak'ta avukatlar tepkili
Adliyede toplanan40 avukat adına açıklama yapanZonguldak Barosu Ereğli Temsilcisi Avukat Tayyar Kartal, İstanbul Çağlayan Adalet Sarayı'nda Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın, DHKP-C üyesi 2 terörist tarafındanşehit edilmesini kınadı. "Adalete, hukuka, bir hukukçuya ve dolayısıyla hepimize yönelen bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz, lanetliyoruz" diyen Kartal,saldırıdanavukatların adliyelere giriş biçimini sorumlu tutan anlayışıkabul etmediklerini söyledi. Kartal, şöyle konuştu:
"Yaşanan bu terör eyleminin çok yönlü ele alınması ve aydınlatılması yönünde çaba sarf etmek gerekirken, ilk beyanların avukatların adliyeye giriş biçimlerine yönelik olması üzücüdür, düşündürücüdür.Bu eylemi gerçekleştiren saldırganlar avukat değillerdir. Varlık sebebi hukukun üstünlüğünü, hak ve özgürlükleri korumak olan biz avukatların bu olaydan hareketle hedef haline getirilmesi, bu terör eyleminden sorumlu tutulmaya çalışılması kabul edilemez. Bizler, bir takım dokunulmazlık ya da ayrıcalık talebinde bulunan kişiler değiliz. Bizler, tıpkı hakim ve savcılar gibi yargı görevi yapan, adaleti ve hukukun üstünlüğünü gaye edinen avukatlarız, hukukçularız. Potansiyel şüpheli olarak zan altında bırakılmayı kabul etmiyoruz."


Kaynak: Diyarbakır Söz