Görüş Bildir

10 gündür kayıp!

Kızıltepe'de, Şefika Yasa adında genç kadından 12 Ocak'tan bu yana haber alınamıyor. Aile, kızlarının daha önce kendisiyle evlenmek isteyen bir kişi tarafından tehdit edildiğini söyledi.

10 gündür kayıp!

Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı Atatürk Mahallesi'nde ikamet eden 19 yaşında Şefika (Rojbin) Yasa adında genç kadından 12 Ocak’tan bu yana haber alınamıyor. Aile, kızları Yasa'nın söz konusu günün akşamında evlerinin karşısında bulunan bakkala bir şeyler almak için çıktığını ve bir daha dönmediğini aktardı. Bunun üzerine uzun bir süre kızlarının eve dönmemesini bekleyen aile, kendi imkanlarıyla arama çalışması başlatarak, polise başvurdu.

'KIZIMI İSTEYEN KİŞİ TEHDİT EDİYORDU'

Olaya ilişkin konuşan Yasa'nın annesi Naile Yasa (55), şu ana kadar herhangi bir gelişmenin yaşanmadığını belirterek, "Sağda olsa ölü de olsa kızımı istiyorum” dedi. Kızının daha önce bir kişi tarafından tehdit edildiğini paylaşan anne Yasa, şunları söyledi: "Daha önce Ahmet adında bir kişi kızımı istemeye geldi. Bu kişinin evli ve dört çocuğu olduğunu öğrenince evlenmelerine razı olmadım. Bu kişi kızımı sürekli, ‘benimle olmazsan seni öldürürüm' diye tehdit ediyormuş."

Kızının kaybolduğu gece, bu kişinin evlerinin sokağında olduğunu öğrendiğini kaydeden anne Yasa, “Aramadık yer kalmadı. Birileri mi kaçırdı ya da öldürüldü mü bilmiyoruz. Dışarıya çıkarken nüfus kimliği ve telefon yanındaydı" diye belirtti.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi