11 ayda 2 bin işçi yaşamını yitirdi

İSİG Meclisi’nin raporuna göre, Kasım ayında en az 164, yılın ilk on bir ayında ise en az 2 bin 17 işçi yaşamını yitirdi.

11 ayda 2 bin işçi yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi, Kasım ayı iş cinayetleri raporunu yayımladı. Rapora göre, Kasım ayında en az 164, yılın ilk on bir ayında ise en az 2 bin 17 işçi hayatını kaybetti. Raporda, hayatını kaybedenlerin 149’unun ücretli, 15’inin ise kendi hesabına çalıştığı belirtilirken, yılın ilk 11 ayında ise hayatını kaybeden 2 bin 17 emekçinin bin 722’si ücretli, 295’i kendi nam ve hesabına çalışan olduğu kaydedildi. 

57 ÇOCUK İŞÇİ YAŞAMINI YİTİRDİ 

Kasım ayında 23 kadının iş cinayetlerinde hayatını kaybettiği belirtilen raporda, “Kasım ayında 141 erkek işçi yaşamını yitirdi. Kasım ayında 7 göçmen/mülteci işçi hayatını kaybetti. Ölümler en çok inşaat, sağlık, ticaret işkollarında gerçekleşti. Kasım ayında iş cinayetlerinde ölenlerin 7’si ise sendikalı işçi. En fazla ölüm nedenleri Covid-19, yüksekten düşme gibi nedenler oldu. Kasım ayında 3 çocuk çalışırken hayatını kaybetti. Çocuk işçiler tarım ve gıda işkolunda çalışıyordu. Yılın ilk on bir ayında ise hayatını kaybeden 2 bin 17 emekçinin 57’si çocuk işçi” diye belirtildi.

Raporda 65 yaş üstü 8 işçinin hayatını kaybettiği de aktarılarak, en çok iş cinayetinin İstanbul, Kocaeli, Ankara gibi şehirlerde yaşandığına dikkat çekildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz