12 saatte onlarca deprem

Manisa'da önceki gece saatlerinden beri depremler durmuyor. Gece boyunca onlarca 3 büyüklüğünün üstünde deprem yaşayan Manisa dünsabah yine depremle uyandı. Saat 8:34'te ve 8:36'da meydana gelen depremler korkuttu. 3.4 ve 3.9 büyüklüklerindeki depremleri merkez üssü Akhisar, Musalar olarak belirlendi.

12 saatte onlarca deprem

Manisa'nın Akhisar ilçesinde önceki gece meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki depremin ardından artçı sarsıntılar sürüyor. Önceki gün saat 16.18'den dün saat 11.45’e kadar Manisa'nın Akhisar, Kırkağaç ve Yunusemre ilçelerinde toplam 245 sarsıntı yaşandı. 3 kişinin hafif yaralandığı, 1 kişinin de panik atak geçirdiği 5.4 büyüklüğündeki depremde, 5 metruk binanın yıkıldığı, bazı binalarda da çatlaklar oluştuğu bildirildi. Akhisar’da vatandaşlar, evlerine girmeye korkarken, Belediye Başkanı Besim Dutlulu, çadıra ihtiyaç duyduklarını söyledi.

ANKARADAKİ SARSINTI

Akyurt ilçesinde 4,5 ve 3,8 büyüklüğünde art arda iki ayrı deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD),  Ankara'nın Akyurt ilçesinde 06.54'te 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem, yerin yaklaşık 13 kilometre derinliğinde gerçekleşti. 4,5 ve 3,8'lik depremlerin ardından artçı depremler meydana gelmeye devam ediyor.

Ankara Valisi Vasip Şahin de, Twitter hesabından, "İlimiz Akyurt ilçe merkezinde meydana gelen 4,5 şiddetindeki depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamıştır. Detaylı incelemeler için ekipler sahada çalışmalarına başlamıştır. Kamuoyunun bilgisine sunulur" açıklaması yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Akyurt ilçemizde aralıklarla 2 deprem oldu. Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun" ifadesini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz