14 Mart Tıp Bayramı Kutlu Olsun

14 Mart Tıp Bayramı Kutlu Olsun!

14 Mart Tıp Bayramı Kutlu Olsun

14 Mart Tıp Bayramı olarak kutlanan bir gündür ve bu özel gün, dünya genelinde sağlık çalışanlarını ve tıp alanında hizmet verenleri anmak ve onların önemli katkılarını takdir etmek amacıyla kutlanır. Öncelikle 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun. Bayram kapsamında tüm hekimlerimizi ve sağlık çalışanlarını kutluyoruz.

14 Mart Tıp Bayramı Kutlu Olsun

Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ te ‘’Beni Türk Hekimlerine emanet ediniz. ‘’ diyerek doktorlarımızın değerini ve önemini belirtmiştir.

Tıp bayramı, ülkemiz için büyük bir değer taşımaktadır. İlk Tıp Bayramı 14 Mart 1919 tarihinde işgal altında olan İstanbul’da bir grup tıp öğrencisi tarafından kutlanmıştır.

Tıp Bayramı'nın kökeni, 14 Mart 1827'de Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk modern tıp okulu olan İstanbul Tıp Mektebi'nin (şimdiki adıyla İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi) kuruluşuna dayanmaktadır. Bu sebeple 14 Mart, Türkiye'de tıp alanında çalışanların, özellikle de hekimlerin günü adıyla da kutlanır.

14 Mart Tıp Bayramı, sağlık alanında çalışanların özverili çalışmalarını takdir etmek, toplumun sağlık hizmetlerine olan saygısını, farkındalığını ve bilincini artırmak amacıyla bir fırsattır.

Tıp Bayramı, sağlık sektöründeki çalışanların önemli katkılarını ve mesleklerinin değerini hatırlamak için bir fırsat olduğu gibi, aynı zamanda sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak için çabaların da bir yansımasıdır.

Sağlık Bakanlığı’ndan 14 Mart Tıp Bayramı Tebrik Mesajı

14 Mart Tıp Bayramı'nı sosyal medyada yayınladığı bir mesajla kutlayan Sağlık Bakanlığı, "Zamana ve mekâna aldırmadan, her koşulda büyük fedakarlıklar gösteren ve halkımıza şifa kaynağı olan tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun" ifadelerine yer verildi.

"Gün saygı ve incelik dolu bir gün olsun"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise, "Hekimlerimizin, hekim adaylarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyorum. Eğer mümkünse sizler de hekiminizin bayramını kutlayın. Gün, saygı ve incelik dolu bir gün olsun" ifadeleriyle tüm sağlıkçıların bayramını kutladı. Bizde bu özel günde, tüm sağlık çalışanlarının emeklerini ve fedakarlıklarını saygıyla anıyoruz. 14 Mart Tıp Bayramınız kutlu olsun!

Kaynak: Diyarbakır Söz